Szentes és környéke

2015.04.24. 23:13

Bakó Dániel kilép a szövetkezetből

Szentes – Amit korábban mondtam, azon nem módosítok, de ezennel kezdeményezem a kilépésemet a közösségből, önálló értékesítéssel próbálkozom – szólalt fel a szentesi DélKerTész közgyűlésén tegnap az egyik gazda, Bakó Dániel.

Munkatársunktól

Az ügyét lapunk folyamatosan követte. Ő volt az, akinek a paprikájában márciusban a Greenpeace, majd később a Nébih nem engedélyezett szer, klórfenapír maradványát mutatta ki. Azt, hogy ez az anyag hogyan került a növényeibe, tegnap sem tudta megmagyarázni, nem tett még feljelentést ismeretlen tettes ellen, reagált egy másik termelő kérdésére.

A szövetkezetbe majdnem ötszázan szállítanak be. Az elnök, Ledó Ferenc szerint a fogyasztók nem fordultak el tőlük észrevehető mértékben, de akkor is óriási az erkölcsi veszteség, a közösséggel szemben pedig halálos bűn, ami történt, két-három év alatt érhetik el a korábbi, több mint egy évtized alatt elért hitelüket. Ismertette a tagokkal, hogy megszigorították a belső szabályaikat.

– Ne lepődjön meg senki, ha komolyabb ellenőrzésnek vetik alá a termékeit, amikor behozza. Ha az átvevő nem tartja be az előírásokat, őt küldjük el. Akár este is lehet ellenőrzésre számítani, permetezés közben. Ezt vegye mindenki nagyon komolyan – szögezte le.

– A jelen állás szerint a gazda nem ismeri be, hogy hibázott, elméletileg tehát nincs tettes, és ez a legriasztóbb a történetben. Még egy ilyen eset, és elmeszelték a DélKerTészt – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!