Szentes és környéke

2019.04.14. 21:20

Bejárták Szentest az agráregyetemisták

Pénteken és szombaton 34 agráregyetemista ismerkedett Szentes és a környék mezőgazdaságával. A hallgatók növénytermesztő és állattartó telepeken is jártak.

Kovács Erika

– Az AGRYA, vagyis a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége szervezésében, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara támogatásával érkezett egy csoport egyetemista a szentesi kistérségbe. Főként a mosonmagyaróvári, a keszthelyi és a szegedi egyetem másod- és harmadéves hallgatói látogattak el hozzánk – mondta Gémes László, az AGRYA elnökségi tagja.


– Többféle gazdaságot is megmutattunk az ifjú gazdászoknak. Szentesen láttak egy klasszikus paprikatermesztő családi gazdaságot. Elvittük őket egy csomagoló- és egy épülő gyümölcsprésüzembe. Az egyetemisták találkoztak Farkas Sándor agrárminiszter-helyettessel is. Véleményt cseréltek az agrár-felsőoktatás helyzetéről.


Az egyetemista csoport szombaton Fábiánsebestyénben a robotfejéssel ismerkedett, Mindszenten pedig egy sertéstelep működéséről kaptak tájékoztatást. Jártak egy zöldségnemesítő cégnél, egy borászatnál is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!