Szentes és környéke

2019.07.05. 20:39

Bemutatta új csapatát a Fidesz Szentesen - Fotók

Bejelentette az őszi önkormányzati választásokra készülő jelöltjeit a Fidesz szentesi szervezete. Az öt évvel ezelőtti felálláson több helyen változtattak: néhány nagy név ki-, néhány közismert szereplő pedig bekerült a képviselő-jelölti körbe.

Majzik Attila

„Fejlődés, változás, lendület" ­– ezek azok a jelszavak, amelyek mögé felsorakozott a társaság. Farkas Sándor miniszterhelyettes, a választókerület országgyűlési képviselője is a megújulásra tette a hangsúlyt.

 

Fotó: Majzik Attila

Fotó: Majzik Attila


– Egy hosszú folyamat során választottuk ki a jelölteket. A frakció meghatározó volt a város életében, az átütő siker mégis elmaradt, ezt a politikai viszonyok nem tették lehetővé. Megújult, fiatalos, de nagy tapasztalattal bíró csapat állt össze, akik képesek kimozdítani a várost mai helyzetéből – indokolt a képviselő.

 

Fotó: Majzik Attila

Fotó: Majzik Attila


A tíz képviselői körzet jelöltjei között vannak ismerős arcok, a második körzetben Kovács János, a hármasban Sipos Antal, a négyesben Sipos Kitti, az ötösben dr. Rébeli-Szabó Tamás, a hatosban dr. Szabó Andrea, a kilencesben pedig Bujdosó Tamás újraindul. Újoncként vág neki az októberi választásoknak az első körzetben Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő, aki felesége révén kötődik Szenteshez, a hetesben Holman István, akit a Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet ügyvezető igazgatójaként ismerhettek meg, nyolcasban Bakó Dániel, a Bakó Paprika vezetője, és a tizes körzetben Pászti Dániel, ő egyébként a legfiatalabb jelölt. A legnagyobb kimaradó név kétség kívül Antal Balázs Tiboré, akit tavasszal még a Fidesz lehetséges polgármester-jelöltjeként emlegettek, a városházán pedig frakcióvezetőként irányította a helyi Fidesz munkáját.

 

Szentes – Itt a lehetőség a változásra, üzenik a jelöltek. Fotó: Majzik Attila

Gémes László polgármester-jelölt kiemelte, örül, hogy ilyen csapattal dolgozhat együtt. – A jelöltek kiválasztásánál a városért érzett elköteleződés volt a döntő. Szentesben több van, öt év múlva szeretnénk a várost az ország vezető települései közé emelni – jelentette ki Gémes.


A sajtótájékoztatón elhangzott, a leendő városvezető két alpolgármesterrel dolgozna együtt: Holman István a város pénzügyi hátterével, Bozó Zoltán pedig a gazdasági és külkapcsolatokkal foglalkozna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!