Szentes és környéke

2014.01.31. 18:53

Cégvezetők pénzéről szavaztak

Szentes - Kapjanak-e célprémiumot a önkormányzati többségi tulajdonban álló cégek vezetői vagy ne? A vita már többször kiélesedett a szentesi képviselő-testület tagjai között, a tegnapi ülésen sem volt ez másként.

Králik Emese

Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

Ne feledjük, hogy nem az önkormányzat pénzét akarja a testület szétosztani: a cégek saját gazdálkodásból eredő nyereségéből juttatnának a vezetőknek – jelentette ki [namelink name="Móra József"] (MSZP). Minden elismerés a cégvezetőké, komoly munkát végeznek, de az ország lakosainak jelentős része pusztán a szerződésben rögzített alapfizetésért dolgozik, azért teljesíti a 100 százalékot – véleményezte [namelink name="Szabó Zoltán"] (Jobbik). A szétosztani kívánt pénz pedig szegről-végről minden szentesié, a megállapított alapbérek korrektek, nincs szükség pluszjuttatásra – szögezte le [namelink name="Halmai István"] (Fidesz). Elhangzott az is, hogy [namelink name="Varga Sándor"], a Szentes Városellátó Nonprofit Kft. ügyvezetője a társaság tervezett 40 milliós veszteségessége miatt írásban lemondott az idei alapbéremelésről, illetve célprémiumáról. Kérését a testület nem fogadta el.

Korábban megírtuk: a város hulladékszállítását végző cég a rezsicsökkentés következtében került nehéz helyzetbe. A testület úgy döntött, hogy ebben az évben az ő havi alapbére 614 ezer, a Szentes Városi Szolgáltató Kft.-t irányító Döbrőssy Iváné 758 ezer, a könyvtárigazgató G. Szabó Lenkéé 406 ezer forint. Vargának több mint 2, Döbrőssynek 2,7, míg G. Szabónak 1,4 millió forint a 2014. évi kitűzött összes prémiuma a célfeladatok 100 százalékos teljesítése esetén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!