Szentes és környéke

2019.05.19. 17:40

Díjat alapított a jubiláló szentesi gimnázium

Fennállásának 160. évfordulója alkalmából új elismerést hozott létre a szentesi Horváth Mihály Gimnázium.

Munkatársunktól

 A bronz dombormű Lantos Györgyi és Máté István szobrászművészek alkotása, ezt évente egyszer ítélik oda, legfeljebb két tanulónak a gimnáziumban. A díjra a végzősök osztályfőnökei és a munkaközösség-vezetők jelölhetnek, velük konzultálva az igazgatóság választja ki a kitüntetetteket. Első alkalommal Endrédi Luca és Ráfi Anna Réka kapta a díjat.

Az első díjazottak. Endrédi Luca és Ráfi Anna Réka kapta meg először a Horváth Mihály-díjat.  Fotó: Majzik Attila

Az első díjazottak. Endrédi Luca és Ráfi Anna Réka kapta meg először a Horváth Mihály-díjat. Fotó: Majzik Attila

– A 160. évforduló kapcsán egy jelentőségteljes elismerést alapítottunk, amely méltó módon kifejezi a diákok által végzett munka megbecsülését. A díjazott lányok több műveltségi területen is kiemelkedők, így nem volt kérdés, hogy idén ők kapják az elismerést – mondta lapunknak Tóth Tamás, a gimnázium igazgatója.


Luca és Anna már túl van az írásbeli érettségik nagy részén, Lucának még az emelt szintű francia van hátra. A barátnők gyerekkoruk óta – ahogy ők fogalmaztak – bajtársak, rengeteg versenyen vettek részt együtt vagy csapattársként. Útjaik hamarosan elválnak. Luca a Corvinus egyetemen tanul majd, nemzetközi gazdálkodás szakon, Anna pedig Szegeden kezdi el a magyar–francia tanári szakot.

Címkék#Szentes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!