Szentes és környéke

2019.03.26. 17:55

Drubina Krisztián fizetsége mindössze néhány jó szó

Nagymágocs - A nagymágocsi Drubina Krisztián rendszeresen segíti a környezetében élő időseket. Ha kell, havat lapátol, vagy éppen elviszi az időseket egymáshoz, hogy találkozzanak, kicsit beszélgessenek. A fizetség néhány jó szó vagy életre szóló jótanács.

Kovács Erika

– Az elmúlt év nem sok jót tartogatott nekem. Lett egy olyan betegségem, amely most már végigkíséri az életem. Ez sok mindenben megváltoztatta a gondolkodásom. De nem harag gyülemlett fel bennem a világ ellen, hanem arra ösztönzött, hogy segítsek a környezetemben élő időseknek – mondta Drubina Krisztián. 


A nagymágocsi férfi felhívását a helyi közösségi oldalakon láttuk meg. Önzetlen segítségét ajánlja a helyi időseknek.

Drubina Krisztián a köszönöm mellé egy nénitől egy régi fotót is kapott, amelyen a dédszülei láthatók. Fotó: Kovács Erika

Drubina Krisztián a köszönöm mellé egy nénitől egy régi fotót is kapott, amelyen a dédszülei láthatók.

Fotó: Kovács Erika

– Két hétig dolgozom, utána két hét a pihenőidőm. Ezeken a napokon tudok segíteni az időseknek. Erre az életkorra jellemző, hogy ódzkodnak a segítségkéréstől. Nem szívesen vallják be még maguknak sem, hogy már nem úgy mennek a dolgok, mint amikor fiatalok voltak. Örömmel tapasztalom, hogy azért egyre többen félre merik tenni ezt, és élnek a felkínált lehetőséggel.


Drubina Krisztián azt mondta, hogy bár ingyen segít az időseknek, mégis minden ilyen alkalom után gazdagszik. Természetesen nem anyagi értelemben véve. 

 A dédszülei vannak azon a fotón, amelyet egy nénitől kapott Krisztián a segítésért, köszönetképpen. Fotó: Kovács erika

A dédszülei vannak azon a fotón, amelyet egy nénitől kapott Krisztián a segítésért, köszönetképpen. Fotó: Kovács Erika

– Öröm látni az örömüket. A jó szó mellett megajándékoznak egy-egy jótanáccsal is. Egy nénitől pedig kaptam egy réges-régi fotót. A dédszüleim vannak rajta. Ez másnak nem érték, nekem viszont felbecsülhetetlen ajándék.

Drubina Krisztián elmondta, segített már feltöltőkártyás telefonok kötelező adategyezetésében, hólapátolásban. Vitt már el idős hölgyet a hasonló korú barátnőjéhez. Egészségi állapotuk már nem teszi lehetővé, hogy egyedül vágjanak neki az útnak. Temetőlátogatásban is rendszeresen segíti az időseket.


A férfi elmondta, van már egy-két követője, akik ugyancsak szívesen segítenek a korosabb nagymágocsiaknak. Azt szeretné, hogy ebből ne mozgalom alakuljon ki, hanem mindenkinek váljon természetessé az odafigyelés, az önzetlen munka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!