Szentes és környéke

2019.04.11. 21:11

Eddig bontották, már építik a színházat Szentesen - fotók

Három hónapja dolgoznak a Petőfi épületén, a százhúsz éves épületet a pincétől a padlásig felújítják. Az egyévesre tervezett munka végén nemcsak a színházterem készül el, de a tetőszerkezet is megújul.

M.A.

A szentesiek régi vágya, hogy újra egy nívós színháza legyen a városnak. Ez az év végére, a Tóth József Színházterem és Vigadó elkészültével meg is valósulhat, a jelenleg zajló munkálatok állásáról Szirbik Imre polgármester és Bődi Péter, az Integrál Zrt. vezérigazgatója számolt be.


Elhangzott, eddig főként bontási munkákat végeztek, ebben a hónapban azonban már fokozatosan elkezdődött az építkezés is. Jelenleg mintegy negyvenöt-ötven munkás dolgozik a kivitelezésen, de ez a szám a speciális szakmunkák megkezdésekor növekedni fog.

 

Már nem bontják, hanem építik a színházat Szentesen - GALÉRIA. Fotó: Majzik Attila

Bődi Péter lapunknak elmondta, egy ilyen régi épület felújításakor mindig kell számítani néhány meglepetésre. Itt is találkoztak pár érdekességgel, mint a pincéből előkerült 1700-as évekbeli régészeti leletek, de olyan nem merült fel, ami érdemben befolyásolná a munkát.


Amikor befejeződik a kivitelezés második üteme, akkor az egykori Petőfi Szálló épületének mintegy hatvan százaléka, 1861 négyzetméter újul meg.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!