Szentes és környéke

2019.05.08. 20:29

Egy lépéssel közelebb a művelődési központ beolvadásához

Többedszer került a testület elé a Szentesi Művelődési Központ és a Koszta József Múzeum összevonásának ügye, végleges döntés mégsem született.

A legutóbbi ülésen a képviselők által elfogadott határozat végrehajtását Szirbik Imre polgármester felfüggesztette, így szerdai rendkívüli ülésükön tárgyalták újra azt. A kérdésről folyó elhúzódó vita erős érzelmeket váltott ki a felekből. A személyeskedő vita után végül a képviselők név szerinti szavazással úgy döntöttek, nem fogadják el a polgármester halasztást javasló határozatát, és szintén név szerint szavazva elfogadták a művelődési központ 2019. június 1-jei beolvasztását a múzeumba. Mindkét szavazáson a nyolcfős Fidesz-frakció akarata érvényesült a többi hét képviselővel szemben.


A döntés tehát megszületett, de még kérdéses, hogy ez-e az utolsó felvonás. Elképzelhető ugyanis, hogy más fórumokon tovább folytatódik az ügy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!