Szentes és környéke

2012.12.17. 20:54

Elkészült a kerékpárút Szentlászlóig

Szentes - Régi lakossági igény volt a szarvasi úti kerékpárút megépítése.

Králik Emese

A munkálatok projektzáró rendezvényén tegnap [namelink name="Szirbik Imre"] polgármester elmondta: az elkészülte után a csongrádi Körös-torokból a szentesi Termál-tóig el lehet jutni kétkerekűvel. – Az út így egyrészt a turizmus céljait is szolgálhatja, másrészt pedig az Árpád Zrt. szentlászlói telepére járó dolgozók, illetve minden arra kerekező biztonságos közlekedését is. Ami a munkálatok közben gondot okozott, az akár pozitívumot is jelenthet – fogalmazott. Arra utalt, amit lapunk is megírt annak idején: a terület Natura 2000 besorolás alatt áll, ezért a vadmadarak költési idején, összesen négy hónapra le kellett állni a munkával. Az indoklás szerint a gépek zaja zavarta volna a szárnyasokat.

A biztonságot és a turizmust is szolgálja a kerékpárút. A szerző felvétele

A biztonságot és a turizmust is szolgálja a kerékpárút.
A szerző felvétele

– Gondot jelentett a leállás, a dolgozók foglalkoztatása, de megoldottuk. A cégünk számos hasonló projekten van túl, de úgy vélem, ez az egyik legszebb kerékpárutunk – mondta a kivitelező Integrál Zrt. vezetője, [namelink name="Bődi János"].

A kerékpárút a nagy gépjárműforgalmat lebonyolító 45-ös számú főúton mellett halad. A tervezett beruházás alapvető célkitűzése az volt, hogy biztonságos kapcsolatot létesítsenek a város keleti iparnegyede és a belső lakóterületek között. A megépített kerékpárút hossza több mint 2 kilométer. A teljes költség 117 millió forint volt, amelyből az Európai Unió mintegy 94 milliót adott támogatásként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!