Ének az esőben – Szentesen

Bár szinte egész nap esett az eső, lapunk szombati fürdőpartija nem maradt el: a meghívásunkra érkezett uszodalátogatókat élményekkel és ajándékokkal halmoztuk el.
A színpadra egyáltalán nem gyűrűzött be a rossz idő, a szentesiek apraja-nagyja jól érezte magát. Fotó: Tésik Attila

Forró nyári napban bíztunk, szombaton szinte mégis megállás nélkül esett az eső. Mindennek ellenére a Délvilág szentesi fürdőpartija nem maradt el, sőt: a programok kedvéért jó páran kilátogattak a ligeti strandra. A közönség kíváncsian figyelte a divatbemutatót, Bibarcz Tündével vehettek részt aquafitnesz-foglalkozáson a vállalkozó kedvűek. A városi Akrobat tánciskola növendékei nagysikerű műsort adtak, s beszélgetést hallhatott a nagyérdemű a híres és sikeres szentesi női vízilabdásokkal. A ligeti strandot minden lehetőségre felkészülve alakította ki a város, így fedett helyen tarthattuk rendezvényeinket.

A Crystal koncertjén együtt tapsolt a közönség. Fotó: Tésik Attila

A tágas és kényelmes teraszon Szetey András, a Délmagyarország és a Délvilág főszerkesztője azt mondta, szomorú ugyan az idő, de a családias hangulat nagy előnye, hogy a látogatók sokkal több ajándékot kaphatnak. Hozzátette: napsütéses időben a Fürdőparty-túra eddigi állomásain ezreket láthattunk vendégül. Bemutatkoztak lapunk munkatársai, ott volt Szögi Andrea, a Délvilág egyik rovatvezetője, Balázsi Irén és Blahó Gabriella újságíró, Tésik Attila fotóriporter, Süli Róbert, a sportrovat vezetője, Kóti Zoltán terjesztési vezető és Németh Ildikó marketingvezető.

A kvízjátékban olvasóink bámulatos tájékozottságról tettek tanúbizonyságot, kiderült, szinte mindent tudnak lapunkról, rendszeresen olvassák újságunkat. Később ők faggatták a Délvilág munkatársait – természetesen a kérdések is ajándékot értek.

Ezután a Crystal lépett a színpadra – a zenekar otthon érezhette magát szombaton, hiszen a csapat két tagja, Lajtai Kati és Kasza Tibor a szentesi gimnázium dráma tagozatán vett először énekórákat. A fivérek és Katalin dalainak hallatán szinte eloszlottak a felhők az égboltról. A slágereket velük együtt énekelték lapunk vendégei. A szegvári Katár Szilvia és Katár Katalin úgy nyilatkozott, a szombati napot a Délvilágnak szánták. A lánytestvérek törülközőbe burkolva, kissé vizesen és mosolygósan hallgatták a koncertet. Azok az előfizetőink pedig, akik a lapunktól megnyert jegyüket a rossz idő miatt nem tudták felhasználni, augusztus 31-éig egyszer ingyen mehetnek be a szentesi ligeti uszodába.

Megkezdődött a SZIN-belépők visszaváltása
A Szegedi Ifjúsági Napok és a Deja Vu Fesztivál szervezői is három lehetőséget kínálnak a jegyüket, bérletüket visszaváltani szándékozók számára. Az érintettek online nyilatkozhatnak döntésükről.
Ennyi gyűlölet fröcsög elő a Facebookból
Erőfeszítéséket tesznek a káros tartalmak azonosításáért, s egyre több ilyen kerül elő.
Örökrangadóval indul újra a hazai élvonal
A címvédő Fradi az MTK-hoz látogat pénteken.
A fővárosaik nem osztják a baloldal Tarlós Istvánnal szembeni vádjait
Jelentős részük úgy véli, csak politikai célt szolgál Karácsony Gergely vizsgálóbizottsága.
Népszerű a nyaralóhajózási program
A hajók kihasználtsága augusztusban 62 százalékos.
Hetven történelmi épület dőlhet össze sürgős beavatkozás nélkül Bejrútban
Félő, hogy a kulturális örökség részét képező épületek helyén modern házakat húznak fel.