Szentes és környéke

2017.05.24. 11:27

Ereit átvágva akarta megszabadítani szenvedéseitől a súlyosan beteg élettársát

Vádat emelt az ügyészség egy szentesi nő ellen, aki megpróbálta megölni súlyosan beteg élettársát, hogy véget vessen az idős férfi szenvedéseinek - tájékoztatott a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője szerdán.

Munkatársunktól

Szanka Ferenc közölte, a nőt a bűncselekmény elhárítására idős  koránál, fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy  sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolják.  


A nő és élettársa több mint tíz éve éltek egy szentesi  ingatlanban. A hetvenévesnél is idősebb férfi hosszú ideje súlyos  betegségekben szenvedett, bal oldalára teljesen lebénult, ágyhoz  kötve, állandó gondozásra szorulva élt.  

A vádirat szerint a nő 2016. december 11-én elhatározta, hogy  véget vet szenvedéseiknek, ezért előbb könyveket gázolajjal  leöntve, majd a gázpalackot kinyitva próbált tüzet gyújtani, de  csak kisebb károkat okozott.  


Másnap reggel a félálomban levő sértetthez lépett, és egy  pengével, határozott mozdulattal átvágta a férfi bal csuklójának  ereit, majd kisebb erővel saját csuklóját is megpróbálta megvágni.  A vérző férfit röviddel később egy gondozásában segédkező ismerősük  találta meg, és mentőt hívott.  


A vádlott csak könnyebb sérüléseket szenvedett el, a sértett  azonban közvetlen életveszélyes állapotba került - közölte a  csoportvezető ügyész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!