Szentes és környéke

2011.08.08. 21:52

Fábiánsebestyén előrelép

Fábiánsebestyén - Egymást érik a fejlesztések Fábiánsebestyénben, intézmények bővülnek és újulnak meg. A hétvégi falufesztiválon az egészségházat avatják fel.

Munkatársunktól

Látványos felújítások, korszerűsítések és építkezések fogadják a községbe látogatókat. Az iskola épülete közel 200 millió forintból újult meg nemrégiben, amelynek eredménye egy mintegy 2500 négyzetméter alapterületű, akadálymentesített, költséghatékonyan üzemeltethető, korszerű oktatási eszközökkel felszerelt intézmény. [namelink name="Kós György"] polgármester kiemelte a hőszivattyúval működő fűtési rendszert, amelynek köszönhetően a korábbi költségek töredékéért tarthatják melegen az épületet.

Októberre elkészül az Erzsébet-otthon és a polgármesteri hivatal egybeépítése. A szerző felvétele

Októberre elkészül az Erzsébet-otthon és a polgármesteri hivatal egybeépítése. A szerző felvétele
– A hétvégi falufesztivál egyik jelentős eseménye lesz egy újabb projekt zárórendezvénye. Pénteken délután 3 órakor tartjuk a közel 50 milliós uniós támogatással megújult egészségház ünnepélyes avatását. Az eseményen Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő és Farkas Sándor országgyűlési képviselő is beszédet mond. Megújult az önkormányzat tulajdonában lévő, háziorvosi, fogorvosi és védőnői szolgálatnak is helyet adó épület, kicserélték a már elavult eszközöket és a rendelői, várótermi bútorzatot. Hamarosan hozzákezdünk az óvoda „becsomagolásához", amelynek összköltsége 8 millió forintot tesz ki, és eredményeként komoly megtakarításokat érhetünk el. Megújul és bővül szociális intézményü nk is: az önkormányzati fenntartású Erzsébet-otthont és a jelenlegi polgármesteri hivatal épületét összeépítjük. Ez a projekt szintén uniós támogatással valósul meg, 40 milliós költséggel számolunk. Az időseket ellátó intézmény így 30 helyett 62 bentlakót lát el a jövőben, nem utolsósorban pedig előreláthatólag 8 új munkahelyet teremthetünk általa. A tervek szerint a munkálatok októberre befejeződnek, a polgármesteri hivatal az orvosi rendelő mellé költözik. Jó hír a hozzánk látogatóknak, hogy a kirándulóhelyként rendkívül népszerű szélmalom felújítási munkálatai hamarosan véget érnek, így az ismét használható lesz családi, baráti vagy iskolai rendezvényekre – tájékoztatott a polgármester.

Az egészségházat a pénteken kezdődő falufesztiválon avatják fel. A szerző felvétele

Az egészségházat a pénteken kezdődő falufesztiválon avatják fel.
A szerző felvétele

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!