Szentes és környéke

2013.08.18. 18:52

Fábiánsebestyénben találkoztak a megye vadászai

Fábiánsebestyén - Kétnapos szakmai programmal, valamint a civileknek szánt rendezvényekkel várták az érdeklődőket a megye vadászai Fábiánsebestyénben. A hangsúly azon volt, hogy a szakma és a társadalom közeledjen egymáshoz.

Králik Emese

– Alkalmanként magam is vadászom apróvadra. Ez egy társas tevékenység, és úgy gondolom, ez a legjobb benne. A vadásztársadalom szimpatikus számomra, mert – hasonlóan az erdészekhez és a gazdálkodókhoz – hagyományokat őriznek, érzékenyen, megértéssel fordulnak a természet, a világ felé – fejtette ki [namelink name="Harrach Péter"] országgyűlési képviselő, a hétvégén Fábiánsebestyénben rendezett megyei vadásznap egyik díszvendége.

Több mint két évtizedes hagyományt folytattak a Kinizsi Parkban tartott kétnapos eseménnyel, de az idei mégis rendhagyó volt, tudatta [namelink name="Hegyes Zoltán"], a Csongrád Megyei Vadászkamara elnöke. – A szakmai jellegen túl ez a vadászok ünnepe is, ahová a környező megyékből, sőt a határon túlról is érkeztek meghívott vendégek. Az ágazatnak nem feltétlenül pozitív a megítélése, éppen ezért fontos feladatomnak tartom, hogy a civilek megismerjék, mit csinálunk. Nem megváltoztatni akarjuk a társadalmat, hanem közelíteni a saját, valamint a gazdálkodók, a közlekedők, a természetvédők álláspontját.

Fábiánsebestyénben találkoztak a megye vadászai. Fotó: Králik Emese (galéria)

Mindent Szentesről
A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

[namelink name="Szél István"], a Csongrád Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatósága Vadászati és Halászati Osztályának vezetője Magyar Természeti-vadászati Örökségért Érdemkeresztet kapott. Az elismerés csapatmunka eredménye, vallja a kitüntetett. – Hogy a szakmámból vegyek egy példát: a sikert ahhoz tudnám hasonlítani, amikor az őzgida agancsot növeszt. A genetika csak egy dolog, emellett még számtalan apró, de nélkülözhetetlen környezeti tényezőnek kell meglennie ahhoz, hogy az agancs végül a lehető legnagyobb legyen – jelentette ki.

[namelink name="B. Nagy László"], a Csongrád Megyei Kormányhivatal vezetője üdvözölte, hogy a vadásznapot egy rangos mezőgazdasági cég területén rendezték meg. Talán így még könnyebb lesz a gazdák és a vadászok közötti antagonisztikus ellentétet rendezni, mondta. A Kinizsi Zrt. vezérigazgatója, [namelink name="Farkas Sándor"] országgyűlési képviselő szólt arról, hogy a társaság a vadgazdálkodás terén is szeretné letenni a névjegyét.

A rendezvényen a látogatókat vásár és változatos programok, bemutatók, színpadi műsorok várták. A főzőverseny egyik ítésze és hangulatteremtője [namelink name="Szőke András"] színész volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!