Szentes és környéke

2019.09.04. 15:59

Fát vág, tankönyvet csomagol gyorsan és egyszerűen a szentesi Vidovics Ferenc - Videó

Eddig hét praktikus videót készített a szentesi Vidovics Ferenc: az első a favágás, a mostani a tankönyv- csomagolás egyszerűbb és gyorsabb módját mutatja be. Előbbi már 883 ezer megtekintésnél tart, utóbbi pár nap alatt 3 ezerig jutott. Vidovics fotós, és életében mindig főszerepet játszott a fény.

– Az első praktikus, az otthoni munkát segítő videómat több mint 4 éve készítettem, akkor azt mutattam be, hogyan lehet alig 7 perc, pontosan 6 perc 49 másodperc alatt gyújtóssá aprítani 1 mázsa fát – emlékezett vissza Vidovics Ferenc. Legutóbb, aktuálisan a tankönyvcsomagolás bindercsipesszel kombinált egyszerű, bosszankodás nélküli és gyors módjáról készített kisfilmet.




– Évek óta fával tüzelünk, de a gyújtós aprítása mindig gondot okozott: időigényes és fárasztó a több mázsa feldolgozása – mondta. Hozzátette, az interneten látott hasonló módszert csodafejszével, de ő Szentesen is megvalósítható megoldást keresett. Nagy tönkre helyezett autógumiba tette a fát, és így hasogatta azt az alig 4500 forintos fejszével. A darabok nem repültek szét, nem kellett hajlongani, hogy összeszedje, ráadásul a gumi szinte visszalökte, visszadobta a fejszét, így kevésbé volt fárasztó a munka. Elárulta, a titokhoz tartozik, hogy a vágandó felületnek 90 centi magasan kell lennie, mert ezen a ponton fejthető ki a legnagyobb erő.




– Nagy sikere volt a videó­nak, az elmúlt években 883 ezren, vagy annyi alkalommal tekintették meg. Bajorországból is megkerestek, és akadt olyan „őrült", aki meg akarta venni azt a szürkéskék pulcsit, amiben a fát vágtam a felvételen. Nem adtam, nem is azon múlott. Ma is így aprítom a téli tüzelőt – mesélte Ferenc.


Megtudtuk, édesapja hivatását követve órásnak tanult. Tizennyolc éve fotózik profi szinten, azóta működteti a Szentesi Mozaik nevű hírportált.


– Mindig akkor kerültem valahova, amikor éppen történt valami, csak a megfelelő szakmát kellett megtalálnom hozzá. Dolgoztam nyomdában fényszedőként, diszkókban – például a fővárosi SOTE-n – fénytechnikusként, majd fotós lettem. A felsorolásból kiderül, a fény mindig nagy szerepet játszott és játszik ma is az életemben – mondta. A legutóbbi, pár napja készített praktikus videót a szeptemberi tanévkezdés inspirálta, a családban már hat éve működik. Mindkét gyerekük iskolás.


– Zsuzsi, a feleségem azt mondta, nem bírja idegekkel a babrás csomagolást, inkább főz valami jót, de ezt csináljam meg én, egyébként is ügyes kezű vagyok. Gondolkoztam, és a bindercsipesz jelentette a megoldást, amellyel a csomagolót hozzácsíptetem a könyv vagy füzet borítójához. Így nem csúszkál el, precízebb, szebb, és bosszankodással sem jár a művelet. Már 6 éve így csomagolok – mondta el a legújabb videó történetét Vidovics Ferenc. Megjegyezte, vannak, akik kifogásként azt említik, hogy a csipesz útban van, de szerinte ez nem igaz.


Eddigi tapasztalatai szerint a szülők dicsérték, a pedagógusok bírálták a módszert.


De ettől függetlenül egyre jobban terjed a módszer, abban a papír-írószerben, ahol rendszeresen vásárol, már kérés nélkül is mindenkinek adnak két bindercsipeszt a megvett csomagolókhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!