Szentes és környéke

2012.01.09. 19:51

Felkarolják a szegényeket Szegváron

Szegvár - Várhatóan áprilisban adják át a községben a teljesen megújult művelődési házat. Az épület nagy helyiségeivel a kulturális élet központja lesz.

Munkatársunktól

Ennek a törekvésnek a szerves része az a projekt, amely a Fiatalok lendületben címet viseli, és amelynek a napokban tartották első, alakuló összejövetelét. – Fontos, hogy ez a korosztály megfelelő helyet találjon, amelyet az igényei szerint alakít ki – mondta a művelődési ház vezetője és a projekt ötletgazdája, [namelink name="Nagy Sándorné"].

– A fiatalok észrevették, hogy Szegvár több szempontból is két részre szakadt. Történelmi okai vannak, de még ma is látható a különbség az Öregfalu és az Újfalu között. A projektben részt vevő helybeliek néprajzi kutatásokat végeztek, és úgy tapasztalták: az újfalusiak között még ma is sokan vannak, akik mélyszegénységben élnek. A következő egy-másfél évben ezt szeretnék a nyugvópontról kibillenteni. Olyan módon próbálnak a szociológiai problémákon segíteni, hogy egészen egyszerű vállalkozási, önmenedzselési módokat mutatnak be a nehéz körülmények között élő kortársaiknak – mesélt a tervekről a projekt vezetője.

A résztvevő segítők mindannyian 30 év alattiak; helybeliek vagy Szegvárról elszármazottak. Nagy Sándorné elmondta: mindannyian bíznak a kezdeményezés sikerében. Jelenleg az előkészítő munkálatok folynak, a projekt áprilisban, a művelődési ház átadása után indul be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!