Szentes és környéke

2009.05.20. 22:39

Fesztivállal védik a libamájat

Szentes - „Bízunk abban, hogy soha senki nem tud még egyszer eredményes támadást indítani Magyarország egyik büszkesége, a magyar libamáj ellen" – így végződik az a nyilatkozat, amelyet az I. Libamájfesztivál szervezői írnak alá – lúdtollal – pénteken 11 órakor Orosháza-Gyopárosfürdőn.

Munkatársunktól

Maga a fesztivál június 5-től 7-ig tart, és ugyanitt, a Gyopárosi út 3. alatt rendezi meg a Lúdszövetség és a város önkormányzata. Támogatja a rendezvényt az osztrák állatvédők elleni élelmiszeripari „háború" idején reflektorfénybe került Baromfi Terméktanács, valamint a Magyar Gasztronómiai Szövetség.

Az említett szervezetek összefognak a libamájtermelés érdekében, és vállalják, hogy minden lehetséges fórumon népszerűsítik a terméket, „hogy a méltatlan támadások kereszttüzébe került hungarikum visszanyerje méltó becsületét, és újra elfoglalhassa megérdemelt helyét a magyar és európai konyhákban, hogy a külföldi ínyencek mellett a szélesebb magyar közönség is ismerje, szeresse, és fogyassza..." A fesztiválra meghívták előadónak a Csík zenekart, a Bikinit, Utasi Árpit, június 6-án, szombaton este kilenctől pedig [namelink name="Rúzsa Magdi"] ad koncertet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!