Szentes és környéke

2019.06.18. 19:44

Finomságokkal várják az "ízművesek" a Szentesre látogatókat - Fotók

A civilek és az üdülőközpont idén nyáron is közös programokkal készül: a helyi ,,ízművesek" a strandon kínálják majd házi készítésű finomságaikat a nyaralóknak, a gyerekeket pedig kézműves foglalkozásokkal szórakoztatják.

M.A.

Folytatódik a Szentesi Üdülőközpont és a Szentesi Vendégszeretet Egyesület együttműködése, az idén tíz éves egyesület már a harmadik nyáron szervez közösen programokat a stranddal. Az üdülőközpont pihenő, kikapcsolódó vendégei életét idén egy kis gasztronómiával és kultúrával szeretnék színesíteni, így ezen a nyáron négy alkalommal is megrendezik a Helyi ízek utcáját, szentesi és környékbeli „ízművesek" közreműködésével, kóstolókkal. A programot az Együtt Szentesért Egyesület jóvoltából kézműves foglalkozás és helyi kézművesek vására egészíti ki. A korábbi években népzenei sokadalom is része volt a nyári programsorozatnak, de ezt az elemet idén a szervezők kihagyták.

 

Népszerűek a kézműves ízek. A látogatók szívesen kóstolják a kézzel készített finomságokat. Fotó: Kárpáti Lajos. - GALÉRIA


Mint Zsura Zoltántól, az üdülőközpont műszaki vezetőjétől megtudtuk, örömmel vesznek részt a rendezvénysorozatban, igyekeznek támogatni és hogy minél jobban sikerüljön.


– Ezzel is egy plusz programot tudunk kínálni a náluk nyaralóknak, reméljük ez a vendégszámban is megmutatkozik majd – mondta el Zsura Zoltán.


Az ízek utcájával egyébként nem csak Szentesben gondolkodnak a szervezők, a Sipos Edit sétányon rendezendő programra a környező településeket is meghívták.


Idén négy alkalommal, június 29-én, július 13-án, július 27-én és augusztus 20-án 14 és 18 óra között válogathatunk a gasztronómiai meglepetések között, túrófánkot, köleskását, az időszaknak megfelelő gyümölcsökből készült lepényeket és más házilag készített süteményeket kóstolhatunk a strand sétányán. A szervezők a strandbelépő váltása mellett a rendezvényekhez 200 forintos támogatójegy vásárlását kérik a látogatóktól, ezért cserébe a kóstolgathatnak, és képeslapot és sorsjegyet is kapnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!