Szentes és környéke

2019.05.29. 19:18

Főút lesz Orosháza és Szentes között

Az Orosháza és Szentes közötti út nyomvályús és kátyús, amit a közútkezelő cég rendszeresen javít. Szijjártó Péter nemrégiben jelentette be, hogy a kormány döntése alapján minél hamarabb felújítják.

Kovács Erika

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztálya kérdésünkre azt válaszolta, a tervezési munkák zajlanak. Az út teljes körű felújítást kap, és 11,5 tonnás megerősítést, ennek megfelelően besorolása főúti lesz. A tervdokumentáció 2020 tavaszára készül el. Kerékpárút is épül az út mellett, amiért az út menti települések polgármesterei sokat lobbiztak.


Nagymágocsot a szélén érinti az út, Derekegyházt pedig kettészeli. A településvezetők elmondták, vegyes érzésekkel fogadják, hogy főút lesz az út. Összességében viszont több pozitívumot várnak, mint negatívumot. 

– Nagyobb lesz a forgalom, hiszen visszatérnek majd a kamionok is. Ezért nagyon örülünk, hogy megépül a kerékpárút – mondta Szebellédi Endre polgármester.

A felújítás után visszatérnek a kamionok az útra.  Fotó: Kovács Erika

A felújítás után visszatérnek a kamionok az útra. Fotó: Kovács Erika

– Derekegyházt kettészeli az út. A kamionforgalom visszatér. Ez közlekedésbiztonsági szempontból megnehezíti az életünket – mondta Szabó István, Derekegyház polgármestere. Hozzátette: szerencsére az úttól viszonylag távol állnak a házak.


– Az is elhangzott az egyeztetések során, hogy a régi, nem szabványos kerékpárutunkat is kiszélesítik. Kértem, legalább 3 helyen szereljenek fel nyomógombos lámpát a gyalogátkelőkön, és forgalomlassítókat is szeretnénk. Várjuk az útfelújítást, mert a jó út élénkítheti a gazdaságot – vélekedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!