Szentes és környéke

2007.12.03. 22:01

Geönczeöl doktor újra szabad és dolgozik

Szentes - Holnaptól a szentesi kórház sürgősségi osztályán dolgozik Geönczeöl Tibor, aki jó magaviselete miatt három hónappal előbb szabadult a nagyfai börtönből. Várkonyi Katalin kórházigazgató kiváló szakembernek tartja a baleseti sebészt, aki szerinte megbűnhődött a tetteiért. Az orvos előbb megígérte, hogy nyilatkozik lapunknak, később azonban ezt családjára hivatkozva visszavonta.

Munkatársunktól

Geönczeöl Tibor szentesi baleseti sebészt és Kovács Ágnes volt szentesi kórházigazgatót azt követően mondta ki bűnösnek a bíróság, hogy bebizonyosodott: a szentesi kórházban sürgősségi beavatkozásként számoltak el akut műtéteket külföldi betegeken, összesen 215 alkalommal. Az orvosokat üzletszerű csalásért ítélték el. Sólyom László köztársasági elnök tavaly novemberben Kovács Ágnes másfél éves börtönbüntetését kegyelemből két év próbaidőre felfüggesztette, míg dr. Geönczeöl Tibor jogerősen megítélt három év szabadságvesztését kegyelemből egy évre mérsékelte.

Geönczeöl Tibor előbb megígérte, hogy nyilatkozik lapunknak, később azonban ezt családjára hivatkozva visszavonta. Fotó: DM/DV
Geönczeöl doktor nemrégiben jött ki a börtönből és tért vissza egykori munkahelyére. A szentesi orvos idén február 28-án kezdte a büntetést letölteni, de jó magaviselete miatt korábban szabadult. A büntetését negyedelték és most feltételesen van szabadlábon. A Nagyfán töltött kilenc hónap után jelentkezett a szentesi kórház főigazgatójánál azzal a szándékkal, hogy szeretne visszatérni munkahelyére. [namelink name="Várkonyi Katalin"] lapunknak elmondta, részéről természetes volt, hogy a doktor újra a kórházban dolgozzon. – Hibázott, de megbűnhődött érte – fogalmazott. A főigazgató magyarázatképpen hozzáfűzte, nem lett volna mindez ilyen egyértelmű, ha nem volna kiváló szakember. A doktort december elsejétől nyugdíjasként alkalmazza az intézmény. Fizetése a jogszabályokban rögzített feltételek mellett jár.

Háromezren voltak Geönczeöl mellett

A két szentesi orvos kegyelmi kérvényét nemcsak a városban, de az ország más részein is támogatták. A barátok és ismerősök által kezdeményezett aláírásgyűjtés révén több ezren kérték tavaly a köztársasági elnököt a büntetések enyhítésére. Kovács Ágnes neve mellett 2695, Geönczeöl Tibor traumatológus neve mellett pedig 2994 aláírás szerepelt.

Geönczeöl Tibor először szerda este hét órától dolgozik a sürgősségi osztályon, a baleseti sebészeti osztályon többé már nem tevékenykedik. Természetesen szerettük volna megkérdezi őt a visszatérésének körülményeiről. Előbb megígérte, hogy nyilatkozik, később azonban ezt a családjára hivatkozva visszavonta. Információink szerint bár érték negatív élmények a börtönben, nem tört meg és alapjában véve semmit sem változott.

– Történt, ami történt. Hibát követett el, de lerótta. Miért fordítanánk neki hátat? Ugyanúgy, ahogyan eddig is, tartom vele a kapcsolatot, szükség van a munkájára – mondta lapunknak dr. Badó Csaba, Geönczeöl kollégája.

A szentesi orvos bevonulása előtt, idén februárban, hatvanadik születésnapja környékén lapunknak azt mondta, hogy a börtönbüntetést méltatlan befejezésnek érzi. Most azonban nagy várakozással készül első munkanapjára és úgy látja, helyreállt a világ rendje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!