Hallgassa élőben!

Gyógyulás Szentesen - őssejtképző szerrel

A szentesi Vas Ferencné harminc éve szenved szklerózis multiplexben – állítása szerint most, hogy szedi a pécsi egyetem orvosai által kifejlesztett orvosságot, egyre jobban van. Az őssejteket szaporító kapszulát patikában nem lehet kapni, a gyártó még dolgozik rajta.

Január vége óta szedi az őssejttermelődést elősegítő kapszulát a szentesi Vas Ferencné. Az asszony állítása szerint most már fel tudja emelni a lábát, fel tud mászni a létrára, nem esik orra, mikor zoknit húz, tud autót vezetni, és általánosságban javult a közérzete, újabban nagyokat alszik. Amikor Böbét az üzletében meglátogattuk, valóban maga kelt fel a székből, és sétált önállóan a lábán, némi nehézséggel. A nő abban reménykedik, hogy a gyógyszer folyamatos szedésével jelentősen javul az állapota, s úgy tud majd mozogni, mint huszonéves korában.

Harminc évvel ezelőtt a szklerózis multiplex nevű betegség támadta meg. Ez lefordítva azt jelenti: sokgócú idegbénulás. Első gyermeke születése után az orvosok azt mondták neki, hogy hamarosan tolószékbe kell ülnie, ő azonban elfogadhatatlannak tartotta, hogy őt tolják, miközben neki kellene tolnia a gyerekét. A betegség miatt nehezen mozgott és nagyon sokszor elesett, korábban kék foltok tarkították a testét mindenütt, most azonban ezek is eltűntek. Az őssejttermelő kapszulát egy barátnője ajánlotta neki: próbálja ki. A szentesi asszony az első betegek egyike, akik szedik az Olympic nevű szert, melyet a pécsi egyetem orvos kutatói fejlesztettek ki.

Böbe úgy magyarázza, hogy ő egy kísérlet szereplője, mert a tablettát még nem sokan alkalmazzák. A saját betegségével kapcsolatban tájékozott nő úgy gondolja, hogy a testében eleve meglévő őssejtek további termelődése lényegében visszaviszi őt az eredeti állapotához, vagyis segít helyreállítani az egészségét.

Válogatott növényi alapanyagokból állították össze és fejlesztették ki az őssejtek termelődését elősegítő kapszulát a pécsi egyetem orvosai – állítja Daragó Richárd. Az Olympic nevű szert gyártó cég munkatársa lapunknak elmondta, hogy Ember István és Kis István együttes munkája a szer. Az állat- és humán kísérletek után a kutatások most azért folynak, hogyan lehetne hatékonyabbá tenni. A szer patikában nem vásárolható, a társadalombiztosítás pedig nem támogatja – mondta a cég alkalmazottja.

A bronzéremért küzdhet a Sopron a női kosárlabda Euroligában
A Sopron Basket 72-61-re kikapott a spanyol Salamancától a női kosárlabda Euroliga isztambuli négyes döntőjének a pénteki elődöntőjében.
A regisztráltak kétharmada már megkapta az oltást
Eddig 4 millió 219 ezer ember regisztrált az oltásra, kétharmaduk (66 százalék) már meg is kapta az oltást – közölte a koronavirus.gov.hu pénteken.
Lemond Raúl Castro kubai pártelnök, Fidel Castro öccse
Raúl Castro, a Kubai Kommunista Párt elnöke a párt 8. kongresszusának pénteki nyitónapján bejelentette, hogy lemond tisztségéről és átadja a vezetést egy fiatalabb generációnak.
Romániában gyorsul, de kifulladás jeleit mutatja az oltáskampány
Romániában a héten csaknem másfélszeresére emelkedett, péntekig megközelítette a 80 ezret a koronavírus ellen beadott vakcinák napi üteme.
Olaszország megkezdi csapatai kivonását Afganisztánból
A következő napokban megkezdődik a Kabulban és Herat térségében szolgáló, több mint nyolcszáz fős olasz kontingens kivonása Afganisztánból.
A válaszadók 82 százalékát megnyugtatja a klasszikus zene
A zenehallgatók 82 százalékát megnyugtatja a klasszikus zene a Liszt Ferenc Kamarazenekar megbízásából készült reprezentatív felmérés szerint.