Szentes és környéke

2012.08.23. 17:03

Győzelemmel tért vissza Vipera - videó

Szentes - Hat esztendő után ismét a Felix Promotion színeiben lépett kötelek közé Kovács „Vipera" Attila, az IBO egykori világelsője, valamint még számos nagyváltósúlyú nemzetközi bajnoki öv korábbi tulajdonosa Szentesen.

Delmagyar.hu

Az oroszlányi származású ökölvívó igencsak kacifántos utat járt be, míg Rácz Félixszel ismét közös „munkába" kezdtek. Attila legutóbb tavaly májusban, Budapesten lépett kötelek közé, a Kunkli-Sapp K-1 meccsel fémjelzett gálán, melyen emlékezetes győzelmet aratott az akkor még veretlen Ramsan Alchanov ellen, aki ráadásul azóta sem talált legyőzőre.

Kovács 'Vipera' Attila 2012. Szentes
Akkor a lényeg: vasárnap, azaz augusztus 19-én - közel másfél év kihagyást után – újra reaktíválta magát Kovács Attila, aki sima, pontozásos győzelmet aratott Varga Rudolf ellen a szentesi rendezvényen. A 38 éves Kovács jó edzettségi állapotára már a mérlegelésen következtetni következetni, mivel 69,6 kilóval állt fel a „műszerre", majdnem dekára pontosan annyival, mint amikor az IBO vb-övét begyűjtötte Steve Conway ellenében.

„Vipera" új rekordja: 27 győzelem (17 K.O – T.K.O.) és mindössze 4 vereség.

Rácz Félix a monokli.com-nak elárulta, hogy Attila is a „többiek útját járja", vagyis három mérkőzés után döntenek majd a folytatásról. „Messzemenő következtetéseket ebből az egy mérkőzésből nem tudok levonni, de az látszott, hogy jó fizikai állapotban van. A sparring hiánya, és a ringrozsda viszont szintén érezhető volt" – mondta a Felix Promotion névadó tulajdonosa.

A szentesi gála előmeccsei is egész jó színvonalúak voltak. A hazai közönség előtt versenyző Nagy Imre, „Lütyő" is szorítóba lépett, és nyert, valamint a nemrég Olaszországban győzedelmeskedő Lódi Tamás újra egy látványos kiütéssel kápráztatta el a publikumot. Mindezt az utolsó (6.) menet utolsó percében érte el.

Az ingyenes szabadtéri eseményt Bertók Róbert szervezte, és a közel ezer néző között a kétszeres nagyközépsúlyú világbajnok Balzsay Károly is feltűnt.

Címkék#Szentes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!