Szentes és környéke

2019.08.09. 19:03

HACS irodát avattak Szentesen

Jön a HACS - olvashatták a szentesiek a különböző helyekre, például a buszmegállókba kihelyezett plakátokon. Pénteken kiderült, hogy mit is takar a HACS. Azt is megtudtuk, hogy a HACS iroda előtti sátorban a jövő héttől elmondhatja mindenki, mit szeret és mit nem Szentesben.

Kovács Erika

Pénteken adták át az Ady utca 1. szám alatt a Helyi Akció Csoport (HACS) irodáját. Előtte felállítottak egy sátrat is, ahol a következő hetekben egy kamera előtt bárki elmondhatja, mi az, ami nem tetszik neki Szentesen, és mi az, ami igen. A sátrat több városrészbe elviszik.


– A szentesi képviselő-testület létrehozta a konzorciumi formában működő Helyi Akció Csoportot, azaz a HACS-ot, amely 400 millió forint pályázati forrást nyert – mondta Antal Balázs Tibor önkormányzati képviselő, a HACS Egyesület elnöke a tegnapi irodaavatón.

A Helyi Akció Csoport irodája az Ady Endre utca 1. szám alatt található. Fotó: Kovács Erika

A Helyi Akció Csoport irodája az Ady Endre utca 1. szám alatt található. Fotó: Kovács Erika

A 400 millió forintból 60 az iroda 8 éves működési költségére van elkülönítve. 160 millió forintot a Petőfi Szálló és a művelődési központ felújítási munkálataira fordítanak, a többi forrásra pedig a helyi civil szervezetek, sportegyesületek pályázhatnak infrastruktúra fejlesztésére, valamint rendezvényeik finanszírozásához.


Az iroda egyik fő feladata az lesz, hogy a pályázatokban még járatlan egyesületeknek, szervezeteknek tanácsokat is nyújtanak, más pályázati lehetőségekkel is megismertetik őket – derült ki Szlobodán Vukoszávlyev, a szentesi helyi akciócsoport vezetőjének tájékoztatójából.

Címkék#Szentes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!