Szentes és környéke

2019.07.21. 19:22

Hajdú Ferenc lett Árpádhalom díszpolgára - Fotók

Kilencedik alkalommal rendezték meg Árpádhalmon a Csörögefesztivált és a falunapokat.

Kovács Erika

A rendezvényen köszöntötték a legidősebb és a legfiatalabb polgárokat. A falu legidősebb lakosa a 97 esztendős Nagy Károly, aki feleségével indén ünnepli 73. házassági évfordulóját.


A legfiatalabb árpádhalmiak pedig Tóth Jázmin és Márton Marcell. Árpádhalom évek óta 50 ezer forinttal segíti a babák életkezdését, aminek felét babakötvénybe fizetik be, 25 ezer forintot pedig a szülőknek adnak át.

Árpádhalomért Emléklapot Gabnai Józsefné, Kálmán Zsuzsanna és Szenti József vehetett át Szarka Attila polgármestertől.


A jó tanuló, illetve sportban jeleskedő gyerekek, Farkas Bence, Nagy Flóra, Nagy Emma, Hajdú Ferenc Márk, Farkas Botond, Szabó Réka pedig könyvjutalomban részesültek.

Hajdú Ferenc lett Árpádhalom díszpolgára. Fotó: Kovács Erika - GALÉRIA


Árpádhalomért Emlékéremmel tüntették ki Vinczéné Nagy Rozáliát, aki nyugdíjba vonulásáig, 46 évig dolgozott Árpádhalom kulturális életéért.


Árpádhalom díszpolgárává pedig Hajdú Ferencet választotta a képviselő-testület. Hajdú Ferenc 1973-tól, mezőgazdasági gépész-üzemmérnöki diplomája kézhezvételétől az Árpádhalmi Árpád Mezőgazdasági Szövetkezetnél dolgozott. Először gépészeti műszakvezető, majd ágazatvezető lett. Ebben a munkakörben dolgozott több mint 20 évig. 1997-ben pedig megválasztották a szövetkezet elnökének. A szövetkezet átalakulásáig töltötte be pozícióját, majd az 1999-ben alapított Zoltántér Kft. ügyvezetője lett, a feladatot napjainkban is ellátja.


- Munkáját mindig tisztességgel, lelkiismerettel végezte. Gyakorlatilag egész életében egy munkahelyen dolgozott. Munka mellett a település életében is aktívan részt vett. A rendszerváltozás előtt több évig társadalmi megbízatású tanácselnök volt, majd a rendszerváltozás után képviselőként segítette az önkormányzat munkáját. Anyagilag is támogatta a helyi rendezvényeket – hangzott el a méltatásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!