Szentes és környéke

2016.01.12. 20:19

Hangszer lett a szívószálból

Szentes - Papírral kapcsolatos szavakat kell keresni - mutatta lelkesen a szentesi Kiss Bálint iskola második osztályos csoportja a földre helyezett hatalmas méretű feladatlapot. A gyerekek tegnap a környezetvédelemmel, a környezettudatos hulladékgyűjtéssel kapcsolatban játékosan tanultak.

Králik Emese

Egy másik állomáson különböző hulladékokat horgásztak ki, majd helyeztek el a megfelelő gyűjtőbe, vagy tájképet raktak ki óriási elemekből.


Csongrád megyéből ezt a szentesi intézményt választották ki pályázat útján, náluk töltött egy izgalmas délelőttöt a Gyűjts Velem Utazó Iskola Program. [namelink name="Koltay Eszter"] környezetkutató és [namelink name="Sőnfeld Mátyás"] gyógypedagógus, zeneterapeuta interaktív mesejátékban mutatta be a szelektív hulladékgyűjtés szabályait, majd hulladékokból készült hangszerek szólaltak meg a színpadon.

 

Játszva tanulták a szentesi gyerekek, hogyan éljenek környezettudatosan. Fotók: Králik Emese

Játszva tanulták a szentesi gyerekek, hogyan éljenek környezettudatosan. Fotók: Králik Emese

– Ez is oktatás, csak játékos formában. Tanárok, kutatók vagyunk, nemcsak a munkánk, de a hivatásunk is a környezetvédelmi nevelés – árulta el Eszter. – Visszajelzések alapján a gyerekek fogékonyak a tanultakra, otthon továbbadják, igyekeznek ebben a szemléletben élni a napjaikat.


Az iskolások remekül szórakoztak: ámulva nézték, hogyan lesz hangszer a szívószálból, a papírhengerből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!