Szentes és környéke

2017.08.21. 11:25

Harapófogóval lopták a fémet a szentesi laktanyából, vádat emeltek ellenük

A Szentesi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a három férfival szemben, akik ez év áprilisában egy használaton kívüli szentesi laktanyából loptak fémet.

A vádirat szerint a három vádlott 2017. április 6. napján a reggeli órákban egy szentesi élelmiszerüzletben találkozott, majd beszélte meg, hogy elmennek a használaton kívüli laktanyához, hogy onnan színesfémet tulajdonítsanak el és abból pénzhez jussanak.


Ezt követően hazamentek, egy-egy sporttáskát vettek magukhoz, majd kerékpárral a laktanyához hajtottak. A laktanyánál egy villámhárítón keresztül felmásztak az épület tetejére és harapófogóval a tetőről mintegy 30 db horganylemezt feszítettek le különböző méretekben. A cinkből készült lemezeket a könnyebb elszállítás érdekében összehajtogatták, miközben a helyszínre érkeztek a helyi rendőrkapitányság járőrei, akik a vádlottakat a bűncselekmény elkövetése közben tetten érték és előállították.

 

A vádlottak által összekészített horganylemezek értéke közel 200 ezer forint volt. Az ügyészség a vádlottakat kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal, nemesfémre elkövetett lopás bűntettének a kísérletével vádolja.


A többszörösen büntetett előéletű vádlottak bűnösségének kérdésében a Szentesi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!