Szentes és környéke

2015.05.26. 23:01

Harcol a pénzéért a Dabic: 75 millió forintját szerezné vissza

Szentes - A teljes 75 millió forintját, vagy annak minél nagyobb hányadát megpróbálja visszaszerezni a Dabic Nkft. a felszámolás alatt álló Hungária Értékpapír Zrt.-től, ennek érdekében minden jogi lépést megtett - tudtuk meg a szentesi cégtől.

Munkatársunktól

Az élelmiszer-ellenőrző labort működtető, nagyrészt állami tulajdonú Dabic előző ügyvezetője – a taggyűlés tudta nélkül – a Hungáriánál értékpapírokba fektette a teljes eredménytartalékot. Azt, hogy a pénz sorsa végül mi lett, vizsgálat deríti ki. Ez egy országra szóló botrány epizódja, mivel kiderült, hosszú ideje gyakorlat, hogy állami vállalatok brókereknél tartottak közpénzt.

Vizsgálat a szentesi DABIC-nál.

Vizsgálat a szentesi DABIC-nál.
A Hungária Értékpapír Zrt. engedélyét visszavonta a jegybank, és felszámolást kezdeményezett, mert a brókercég a gyanú szerint meghamisította a nyilvántartásait és az ügyfeleknek küldött kimutatásokat. A Befektető-védelmi Alapnál múlt péntek óta várják a Hungária ügyében érintettek kártalanítási kérelmét.

A Dabic mostani ügyvezetője, Frank László lapunknak megerősítette, cégük új vezetése a taggyűléssel egyetértésben két feljelentést is tett, mindkettőt ismeretlen tettes ellen. Az egyiket a Ceglédi Rendőrkapitányságon, mert a Hungária Értékpapír Zrt.-nek ott van a székhelye, a másik ügyben a Szentesi Rendőrkapitányság nyomoz, jogtalan pénzkezelés gyanújával. A taggyűlés eldöntötte, megmentik a céget, a többségi tulajdonosi jogokat gyakorló ATEV Zrt. hajlandó arra, hogy a törzstőkét megemelje, és fönntartsa a cég likviditását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!