Szentes és környéke

2015.01.28. 20:39

Hazaengedték a kórházból Csanytelek polgármesterét

Csanytelek - Az alpolgármester mellett a jegyző, a pénzügyes, az adóügyintéző és a gondnok is átvállalt valamennyit a csanyteleki polgármester munkájából, miközben ő kórházban volt. Forgó Henrik nemrég térhetett haza.

Bakos András

Decemberben a szentesi kórház fejlesztése mellett érvelt lapunknak nyilatkozva [namelink name="Forgó Henrik"] csanyteleki polgármester. Azt mondta, az ő esete is jelzi, miért fontos, hogy a megye északi felében működik egy összetett feladatok elvégzésére alkalmas intézmény, nem kell a betegeket két műtét között harminc kilométert utaztatni. Forgó ezt a kórteremből mondta, mert csak január 16-án engedték haza. A mentő november 2-án vitte be, öt és fél órán át tartott a gyomorműtétje, amely a fekély miatt volt halaszthatatlan. Hét napig lélegeztetőgépen volt. Ezután felfekvés alakult ki, emiatt is műtétre volt szükség – és végül ennek a sebnek a kezelése tartott ilyen sokáig. Otthon most is kétnaponta kötözni kell a sebet a teljes gyógyulás érdekében. A polgármester ez idő alatt nem csak az egészségüggyel ismerkedett meg alaposan. Miután visszakapta a mobiltelefonját a feleségétől, dolgozhatott. Mint mondja, bebizonyosodott, hogy a polgármesteri hivatalok létszámát maximáló jogszabály például azzal sem számol, mi történik betegség vagy szabadság esetén.

A 2900 lelkes Csanyteleken hivatalosan 7,8 fő az engedélyezett létszám. A községházán azonban eleve 11-en dolgoznak, ennél kevesebb emberrel a tapasztalatok szerint nem lehet ellátni a teendőket.

– A hivatalnak köszönöm, hogy ezekben a hetekben sok mindent átvállaltak – mondta Forgó Henrik. – [namelink name="Kató Pálné"] jegyző asszony a környezetvédelmi projektünk ügyeit is intézte, [namelink name="Mucsi István"] alpolgármester, amikor kellett, helyettesített, eljárt a nevemben, a 9,4 milliós pályázati támogatásból fölszerelt kamerarendszer ügyét Mucsi Attila, az adóügyekért felelős kolléga vitte végig, a szennyvízcsatornázás hátterét [namelink name="Csányi László"] pénzügyes kollégám látta át, a tűzifapályázat [namelink name="Bori Sándor"] gondnoknak adott több feladatot. A képviselő-testület minden döntéshez kikérte a véleményemet – tette hozzá a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!