Szentes és környéke

2012.08.27. 21:47

Házi őrizetben marad L. Erika

Szeged, Szentes - A gyanúsított ellen más személy elleni erőszakos bűncselekmény miatt van folyamatban büntetőeljárás, fennáll a bűnismétlés veszélye.

Munkatársunktól

A kitartottság bűntette és aljas célból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt L. Erika ellen indult büntetőeljárásban a Szegedi Városi Bíróság a Szentesi Városi Ügyészség indítványára az első fokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legalább 1 hónapra a gyanúsított házi őrizetét rendelte el – közölte [namelink name="Cseh Attila"] sajtószóvivő, a törvényszék elnökhelyettese.

Tájékoztatása szerint megalapozott a gyanú, hogy L. Erika 2012 tavaszától nyár végéig az ügy üzletszerű kéjelgést folytató sértettjétől valamennyi ebből származó jövedelmét elkérte, és magát abból tartotta el, ennek érdekében a sértettet több alkalommal megfenyegette, illetve megverte, személyi szabadságában korlátozta.

A gyanúsított ellen más személy elleni erőszakos bűncselekmény miatt van folyamatban büntetőeljárás, fennáll a bűnismétlés veszélye. Tartani lehet attól is, hogy a gyanúsított a még ki nem hallgatott tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével az eljárást meghiúsítani törekedne.

Erre tekintettel a bíróság szükségesnek tartotta kényszerintézkedés elrendelését, azonban az ügyészi indítvánnyal ellentétben elegendőnek ítélte a gyanúsított házi őrizetbe helyezését. A végzés nem jogerős, az ügyész az előzetes letartóztatás elrendelése érdekében fellebbezést jelentett be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!