Szentes és környéke

2019.04.05. 18:00

Holland ajándékparadicsom áll a fábiáni kertészet előtt

Az óriási paradicsomot Fábiánsebestyén határában, a Szentes felé vezető út mentén, az Agro-Fol 2003 Bt. telephelye előtt láttuk meg. Úgy tartja a mondás, a jó bornak is kell cégér, de a jó paradicsomnak sem árt.

Kovács Erika

– Ajándékba kaptam ezt a hatalmas paradicsomot egy holland építőipari cégtől – mondta Nagy Zoltán, az Agro-Fol 2003. Bt. vezetője. – Két üvegházat építettek a kertészetemnek az elmúlt években. Az elsőt 2015-ben, tavaly pedig már a másodikat, amely egy 1,3 hektár területű üvegház – mondta a kertész.


Nagy Zoltán már tavaly ősszel megkapta a gigantikus méretű paradicsomot, de a holland cég elkérte egy kicsit, hogy elvigyék egy kiállításra, ahol szintén nagy sikert aratott az építőipari cég „mezőgazdasági terméke". Utána került a paradicsom a fábiánsebestyéni bt. kapuja mellé.

Óriásparadicsom díszíti a fábiánsebestyéni kertészet bejárata előtti területet. Fotó: Kovács Erika

Óriásparadicsom díszíti a fábiánsebestyéni kertészet bejárata előtti területet. Fotó: Kovács Erika

Nagy Zoltán kertészről már korábban is írtunk. 2017-ben rekorder lett, a holland cég által épített üvegházában termett Magyarországon az egy négyzetméterre vetített legnagyobb mennyiségű paradicsom, 78,4 kilogramm. Ilyen eredményt Nagy Zoltánon kívül még senki nem ért el Magyarországon, sem azelőtt, sem pedig azóta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!