Szentes és környéke

2012.08.28. 20:32

Horváth Zoltán, a legjobb amatőr vízilabdás

Szentes - Horváth Zoltán (50) Szentes egyik ismert figurája: amatőr vízilabdásként ér el – svájci együttesben játszva – sikereket, üzemelteti a Nyúl Büfét és a Buffalo Sörözőt, mai napig rendezvényeken zenél. Güttler Károly lakodalmán is ő és egykori együttese, a Modul húzta a talpalávalót.

Imre Péter

– A közelmúltban svájci együttesemmel szerepeltem az olaszországi Riccionében a szenior vízilabda-világbajnokságon, amelyen a különböző korosztályokban 105 együttes vett részt – mesélte az 50 éves szentesi [namelink name="Horváth Zoltán"], akit főként vendéglátósként, zenészként ismernek. – Nem alkottunk maradandót: négy vereséggel és két győzelemmel a mezőny második felében végeztünk. De ez számunkra nem jelentett csalódást, az is öröm volt, hogy részt vehettünk a tornán.

Vízilabda és szintetizátor: így teljes Horváth Zoltán élete.

Vízilabda és szintetizátor: így teljes Horváth Zoltán élete.

Horváth Zoltán profi szinten nem pólózott, felnőtt fejjel, hobbiból kezdett edzésre járni és lett tagja a Szentesi Öregfiúk OB II-es csapatának. A legtalálóbban barátja, az egykori élvonalbeli játékos, [namelink name="Beleon Zsolt"] fogalmazott: Zoltán Közép-Európa legjobb amatőr vízilabdása. Családja gyerekként a zene irányába terelte: trombita volt az „alaphangszere", szerepelt a városi fúvószenekarban, majd billentyűsökön is megtanult játszani. Együttesével, a Modullal az ország számos településén fellépett. A legemlékezetesebb, hogy ők húzták a talpalávalót az olimpiai ezüstérmes úszó, [namelink name="Güttler Károly"] lakodalmán a Budapest Szállóban – vízilabdás ismeretség révén.

– A Modul több mint 10 éve megszűnt, mostanában inkább egyedül vagy alkalmi társakkal zenélek különböző rendezvényeken, például közel 1000 fős lakodalomban – mondta Horváth. – Korábban minden jelentősebb városi eseményen felléptünk. A repertoárom? Nagyon nehéz megmondani, de legalább 1300-1500 dalt, nótát tudok, és a kínálatban a populáristól a lakodalmason át a szalonzenéig, az operettslágerekig szinte minden műfaj megtalálható.

Bohém, színes egyéniség. Sokan a Széchenyi ligeti Nyúl Büfé vagy Buffalo Söröző üzemeltetőjeként ismerik, utóbbi egységben sem tagadja meg önmagát: rendszeresen zenél a publikumnak. – Legutóbb a szilveszteri bulit vállaltam be a Buffalóban, szerencsére még sokan szeretik, amit csinálok. Az italok közül a rosé típusú a kedvencem, de baráti társaságban a jó magyar pálinka is „befigyel".

Címkék#Szentes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!