Szentes és környéke

2016.06.17. 09:39

Hűtőben laknak a kutyák

- Egy önkéntesünk hallotta valahol az ötletet, hogy már használhatatlan hűtőkből, fagyasztókból kutyaházat lehet készíteni - mondta Kovács Ildikó, a szentesi Mogyoró Állatotthon vezetője. - Mesterünk ki is próbálta, meg lehet-e valósítani. Így készült el az első darab, amit azóta már 25-30 követett.

Kovács Erika

Csak alapos vizsgálat után látszik, hogy valaha hűtő volt a kutyaház. Az oldalára fektetett berendezés ajtajából lett a kutyaól teteje. A bejáratot a hűtőszekrény oldalán vágták ki, és lemezzel szegték be.


– A háztetőként szolgáló hűtőajtót könnyű felnyitni – magyarázta Kovács Ildikó. – Így könnyedén ki tudjuk takarítani az ólakat. Télen szalmával melegítjük majd. A frigók jól szigeteltek. Télen melegebb, nyáron hűvösebb van bennük. Szeretnénk az összes fa kutyaházunkat fridzsiderre cserélni. Nagy Imre, az állatotthon egyik önkéntese otthon, szabadidejében alakítja át a hűtőket. A motorrészt kiszereli, eladjuk a MÉH-nek. A pénzt a bejárat készítéséhez szükséges anyagra költjük. Ezekben a hűtőólakban a kis védenceink nem tudnak kárt tenni. Gyakori gond, hogy a fából készült házakat csak úgy, a maguk szórakozására is rágják. Alig győzzük a javítást. A környékből már számos helyről kaptunk kiszuperált hűtőket. Néhányat még köszönettel vennénk – tette hozzá az állatotthon vezetője.

 

Íme az emeletes kutyaház.

Íme az emeletes kutyaház.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!