Szentes és környéke

2013.09.04. 22:06

Ivóvíz-program 1,8 milliárdért

Szentes - Több mint 1,8 milliárd forintból javulhat meg az ivóvíz minősége Derekegyházon és Szentesen, hangzott el azon a szerdai projektnyitó rendezvényen, ahol a program részleteit ismertették.

Munkatársunktól

Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

Az ivóvíz alkotóelemeire vonatkozó határértékek az uniós csatlakozáskor kerültek a figyelem középpontjába, az arzénnal kapcsolatos türelmi idő tavaly járt le, emlékeztetett [namelink name="Szirbik Imre"], Szentes polgármestere. A minőségjavítás terén a települések mérlegelték a lehetőségeiket, a város az összefogásban látta a megoldást.
A Szentes és Térsége Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás eleinte több tagból állt, mára ketten maradtak, fejtette ki a derekegyházi polgármester, Szabó István. Elmondta, hogy számukra a Szentesvíz Kft. tapasztalata jelenti a garanciát. A cég ügyvezetője, [namelink name="Kocsis László"] úgy fogalmazott: az ivóvíz eddig is egészséges volt, csak a szabványok változtak.

A projekt 85 százalékát uniós támogatásból, a többit a BM önerőalapjából fedezi a társulás. A közbeszerzési kiírás határideje szeptember vége, az érintettek bíznak abban, hogy ősszel átveszi a munkaterületet a kivitelező, és egy év múlva minden elkészül. Szentesen, a községben és Tompaháton is egy-egy helyi tisztítómű épül, a város külső településrészeihez 10-12 kilométeres távvezetéken juttatják ki az ivóvizet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!