Szentes és környéke

2009.04.23. 13:52

Jár a szentesi iskolabusz

Szentes - Vállalta az autóbusz-pályaudvar és a Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon között menetrend szerint közlekedő buszjárat költségeit a szentesi önkormányzat. A Tisza Volán Zrt. helyi kirendeltsége forgalomba állította új, iskolásokat szállító autóbuszát.

Delmagyar.hu

Hónapok óta menetrend szerint közlekedő busz jár a szentesi autóbusz-pályaudvar, s a tavaly november 13-án átadott Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon között. A járat munkanapokon délelőtt 9 és 12 órakor indul a buszpályaudvarról, az idősek otthonától pedig 9 óra 10 perckor és 12 óra 10 perckor indul vissza - a menetidő 10 perc. A tavaly kísérleti jelleggel elindított járaton nincs jegyeladás, így annak üzemeltetési költségeit magára vállalata a Kurca-parti település önkormányzata.

A Tisza Volán Zrt. helyi kirendeltsége új autóbuszt is kapott, amely a tavaszi szünet vége óta többek között Derekegyház és Szentes között szállítja a diákokat - erre az önkormányzattal augusztus végéig van szerződése a társaságnak, mely bízik annak meghosszabbításában.

A Tisza Volán az iskolabusz beszerzésénél figyelembe vette a szeptembertől életbe lépő jogszabályi módosítást: csak akkor lehet iskolabuszos járattal szállítani gyerekeket, ha minden ülés hárompontos biztonsági övvel szereltek fel.

Előírás az is, hogy a 135 centiméternél alacsonyabb iskolásokat csak magasítóval ellátott ülésekre lehet elhelyezni. A gépjárművön a biztonsági övek használatára egyébként piktogramokkal is felhívják a figyelmet, illetve a gépkocsivezetők szóban is tájékoztatják az utasokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!