Szentes és környéke

2017.09.18. 15:09

Jól vizsgáztak a rendezők

A kettes pónifogatok országos döntőjét szombaton Mindszenten rendezték meg. A bajnoki cím Orosházára került, a megyei versenyzők a mezőny utolsó részében végeztek, a rendezők azonban jelesre vizsgáztak.

Imre Péter

– A verseny gördülékenyen zajlott, úgy tapasztaltuk, akik kilátogattak, jól szórakoztak. Egyedül azt sajnáljuk, hogy a megyei hajtók nem olyan eredményesen zárták a napot, ahogy szerettük, szerették volna – mondta Csatordai Lajos, a Mindszenti Lovasklub elnöke.


Egyesülete rendezte szombaton a C kategóriás kettes pónifogatok bajnoki döntőjét, amelyen a hazai színekben szereplő Szabó Kitti a 28. helyen végzett, a vásárhelyi Kéktói Ménest képviselő Nagypál Zoltán Dominik 25. lett. Az arany az orosházi Sztojka Mihályé lett.


Az eseményen 29 fogat vett részt, és jól mutatja a kitűzött pálya nehézségét, hogy összességében hibátlan teljesítmény nem akadt, a bajnok is vétett egy verőhibát. A mindszentieknek ez volt a második országos versenyük, amit rendeztek, tavaly a normál méretű lovak C kategóriás kettes fogathajtó ob-döntőjének adhattak otthont, jövőre pedig az egyes fogatokat szeretnék vendégül látni – árulta el Csatordai.

 

Galéria kép


Hozzátette: utána jöhetne egy B kategóriás verseny, ami már sokkal nagyobb feladat, kihívás: 3 napos, és az akadályhajtáson kívül – szombaton csak ez a versenyszám várt a pónifogatokra – díjhajtás és maraton is szerepel a programjában. A kisváros központjához 5 perc kényelmes sétára, a Petőfi utca végén fekvő pálya, amin minden felépítményt a Mindszenti Lovasklub 46 tagja alakított ki, állíthatjuk, alkalmas lenne rá.


A két futam, a látványos hajtások között sem unatkozott a több száz fős publikum: sétálhattak, közelről megnézve a fogatokat és az állatokat, megebédelhettek, és ajándékot is vásárolhattak. Az árusnál is minden a lovakról szólt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!