Hallgassa élőben!

Jubilál a szentesi tanári kórus

Szentes - Stílszerűen hangversennyel ünnepli tízéves ˝születésnapját˝ a szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskola tanári kórusa.

Tíz éve, a 2008-as Országos Református Tanévnyitó kapcsán jött létre az énekkar, az eseményt akkor a Magyar Televízió is élőben közvetítette. Azóta a kórus folyamatosan részt vesz a város életében, az iskolai alkalmakon túl felléptek a Vöröskereszt jótékonysági hangversenyén, az Ars Sacra zenei fesztiválon, az ökumenikus imahéten és az adventi alkalmakon is.

A legnagyobb élményük alighanem az Omega együttessel közös fellépés, a szentesi nagytemplomban több ezer néző előtt tartott Omega Oratórium-koncert lehetett.

– Énekeltünk már saját kollégáink esküvőin is – egészíti ki a lajstromot Karikó-Tóth Tibor, az iskola igazgatója. – Nemcsak egy kórus vagyunk, hanem egy baráti társaság is. Az évek során majdnem ugyanaz a társaság maradt együtt, de csatlakoztak újak is hozzánk, más iskolákból és felekezetekből is – mondta el a kórus oszlopos tagja.

Az énekkar tízéves fennállása alkalmából egy jubileumi hangversennyel ünnepelnek, a mai napon délután öt órakor lépnek fel Farkas Márta karnagy vezetésével a zeneiskola hangversenytermében. A koncerten a hazai és nemzetközi kórusirodalom legszebb darabjai csendülnek majd fel. Az előadás a Zene-Világ-Zene programsorozat bérleten kívüli ráadásestje.

Az osztrák vendéglősök készen állnak a nyitásra
Ausztria-szerte csökken a koronavírusos új megbetegedések száma, és ezzel párhuzamosan növekszik a beoltottaké.
Eldőlt: Fury augusztusban bokszol Joshuával
Augusztus 14-én csap össze Szaúd-Arábiában a két brit világbajnok
Vizes Eb: Hosszú Katinka arany-, Mihályvári-Farkas Viktória ezüstérmet nyert 400 méter vegyesen
Két érmet is hoztak a magyarok a Vizes Eb hétfői napján.
A Tóra-adás ünnepét ülik keddig
Tegnap este kezdődött a zsidó közösségekben a sávuot, azaz a Tóra-adás ünnepe.
A legszebb kerteket keresik Domaszéken
Peter Sagan nyerte a sprintbefutót, Valter Attila továbbra is az ötödik
A Giro d'Italia kerékpáros körverseny tizedik szakaszán nem változott az összetett élcsoportja.