Szentes és környéke

2015.09.08. 23:06

Készül a tó a szeméttelep helyén

Szentes - Még az idén ősszel rendezettebb lesz a környék a szentesi Rákóczi utca végén, ahol tavat alakítanak ki.

Králik Emese

Munkagépek dolgoznak a szentesi Rákóczi utca végén, a felszámolt szeméttelep helyén. – A kivitelező önfenntartásra alkalmas tavat alakít ki, a partra humuszréteget hordanak. A környékét fásítjuk, füvesítjük, és alacsony kerítéssel vesszük körbe a gyerekek érdekében. A város később eldönti, milyen céllal hasznosítja, hogyan fejleszti tovább – közölte a szentesi városellátó szakembere, [namelink name="Kiss Ferenc"].

A nagyszabású projektet lapunk a kezdetektől követi: a hulladékot felszedték, depóniába hordták, a munkával a közelmúltban végeztek. A környékbeliek korábban azért aggódtak, mi lesz a kitermelt hulladék helyén lévő gödörrel, mit kezdenek az abban összegyűlt iszapos, gusztustalan vízzel. Kiderült pár hónapja, hogy tulajdonképpen csak a korábbi állapot állt vissza, hiszen évtizedekkel ezelőtt azon a helyen egy kimerült agyaggödör volt, azt kezdték a lakosok hulladékkal feltölteni.
 

Ismét tó lesz az egykori agyagbánya helyén. Fotó: Králik Emese

Ismét tó lesz az egykori agyagbánya helyén. Fotó: Králik Emese

Akkor megírtuk: a projektgazda DAREH Önkormányzati Társulás nevében [namelink name="Hagymási László"]  azzal igyekezett megnyugtatni a helyieket, hogy egy minden engedéllyel rendelkező vizes élőhelyet alakítanak ki. Most már jól kivehető, hogy mi történik. A gépek a tó partját simítják, a víz benne tisztább. Már idén ősszel sokkal rendezettebb lesz a környék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!