Szentes és környéke

2007.12.17. 19:09

Kinizsi 2000: folytatódó meghallgatások

Fábiánsebestyén - Újabb száz tanút hallgatnak meg a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a fábiánsebestyéni Kinizsi 2000 Zrt.-nél történtek ügyében.

Munkatársunktól

A fábiánsebestyéni Kinizsi 2000 Zrt.-nél történtek ügyében augusztus óta folyik a nyomozás. A vizsgálatot a Hódmezővásárhelyi Városi Ügyészség két magánszemély feljelentése után rendelte el, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az ügyben elfogultságot jelentett be, ezért a szomszédos Békés megye rendőrei folytatják le az eljárást. Az ügyben eddig több mint százhúsz embert hallgattak meg, a nyomozók most folytatják a kihallgatásokat: újabb száz tanút kérnek arra, hogy tegyen vallomást – közölte Szombati Andrea.

A Békés megyei rendőrségi szóvivőtől azt is megtudtuk, a tanúkat a fábiánsebestyéni polgármesteri hivatalban hallgatják meg, azért, hogy a falubelieknek ne kelljen utazniuk. A meghallgatottak mindegyike üzleti kapcsolatban állt vagy áll a társasággal: a rendőrök arra törekednek, hogy lehetőség szerint mindenki, aki az ügyben érintett lehet, nyilatkozzon meg. Várhatóan valamennyi részvényes tanúvallomást tesz. Érdeklődésünkre válaszolva a szóvivő elmondta, hogy a cég vezérigazgatóját, [namelink name="Farkas Sándor"] országgyűlési képviselőt még nem hallgatták meg. Az ügynek pedig egyelőre nincs gyanúsítottja. A nyomozás várhatóan a jövő év elejére fejeződik be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!