Szentes és környéke

2011.12.04. 20:16

Lovagi kitüntetés a volt igazgatónőnek

Szentes - A Francia Köztársaság Akadémiai Pálma Rend Lovagja kitüntetésben részesült a napokban Bácskainé Fazekas Márta nyelvtanár, a Horváth Mihály Gimnázium egykori igazgatója.

Munkatársunktól

Az elismerést a két nemzet kapcsolatainak építéséért François Fillon kormányfő adományozta és François Laquičze, a francia nagykövetség kulturális tanácsosa, a Francia Intézet igazgatója ünnepélyes keretek között a napokban adta át a volt megyeházán.

– Pár hónappal ezelőtt levelet kaptam a nagykövetségtől, amelyben értesítettek arról, hogy kitüntetnek – emlékezett vissza a tanárnő. – Figyelemmel kísérték a munkásságomat, hogy a szívemen viselem a francia nyelv és kultúra ápolását. Az ünnepség helyszínét magam választhattam ki; számomra természetes volt, hogy ez Szentesen történjen.

A két nemzet kapcsolatainak építéséért kapta a kitüntetést Bácskainé Fazekas Márta. Fotó: DM/DV

A két nemzet kapcsolatainak építéséért kapta a kitüntetést Bácskainé Fazekas Márta. Fotó: DM/DV
[namelink name="Bácskainé Fazekas Márta"] elmondta, hogy a szentesi gimnáziumban több mint 100 éves hagyománya van a francia nyelv oktatásának, a tagozat a 60-as években alakult. A diákok évről évre jelentős sikereket érnek el azokon a francia nyelvű dal- és tanulmányi versenyeken, illetve színházi fesztiválokon, amelyeket ezen a gyönyörű hangzású nyelven rendeznek. A volt igazgatónő ma is folytatja a küldetést. Szívesen segít a fiataloknak, ha a segítségét kérik egy-egy megmérettetés előtt, hiszen vallja: a kitüntetést nem elég megkapni, ahhoz méltónak kell maradni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!