Szentes és környéke

2008.05.01. 19:49

Lovak, lóerők, fogatok Fábiánsebestyénben

Fábiánsebestyén - Főszerepben a négylábúak. A napokban zajlanak a Kinizsi 2000 Zrt. által szervezett fábiánsebestyéni lovasnapok, melyre az idén nyolcvanegy fogat – egyes, kettes, négyes és póni – nevezett.

Imre Péter

A népes és több országból érkezett erős mezőnyben Lázár Zoltán, Juhász László, Kecskeméti László, Dobrovitz József és Nyúl Zoltán személyében világbajnokokat is találunk. A tét nem kicsi. A verseny a 46. magyar hajtóderbi, egyben a magyar bajnokság első fordulója és válogató. Tegnap és ma a díjhajtóké a terep, szombaton a maratonhajtással, vasárnap akadályhajtással folytatódik a program 9 órától.

A kirakodóvásárban mindenki találhat ajándékot, plüsslovakat 700 és 4500 forint között találhatunk. Kínálnak patásokkal díszített sapkát és pólót is. A komolyabb érdeklődők félmillióért komplett lószerszámot vehetnek. A lóerők sem hiányoznak: kitelepült autószalonok, hatalmas traktorok, motorok, quadok személyesítik meg a géppacikat. A gyerekeket és a felnőtteket ugrálóvár és rodeóval várja, egy műtehénen még a fejés fogásai is gyakorolhatók.

Fogatára büszke gazda. Fotó: Tésik Attila

Fogatára büszke gazda. Fotó: Tésik Attila
– Huszonöt évvel ezelőtt a május elsejei program színesítéseként indultak a fábiáni lovasnapok – mondta a házigazda Farkas Sándor, a Kinizsi 2000 Zrt. elnök-vezérigazgatója, a Magyar Lovasszövetség elnöke –, mára nemzetközi hírű, rangú eseménnyé fejlődött, mely a lovasok igazi ünnepe. Két-három év múlva Európa-bajnokságot szeretnénk itt rendezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!