Szentes és környéke

2009.12.08. 21:48

Ma felbőg Szentes főszirénája

Szentes - Ma reggel 8 és 9 óra között 2 percig teljes hangerőn szól Szentes polgári védelmi főszirénája: ilyen próbaüzemre 23 éve nem volt példa a Kurca-parti városban.

Bíró Dániel

Nem kell megijedni, ha valaki ma üvöltő szirénahangra ébred Szentesen: 8 és 9 óra között a polgári védelem helyi kirendeltsége a Démász Partner Kft.-vel együttműködve megpróbálja teljes hangerőn megszólaltatni a városháza tetején álló főszirénát. Ilyen próbaüzem 23 éve volt utoljára a Kurca-parti városban. A légi vagy katasztrófariasztásnál használható berendezéseket rendszeresen ellenőrzik, de ilyen próbára ritkán kerül sor.

Most is csak 2 percig fog tartani az 5 kilowattos sziréna felbőgetése, de 3,5 kilométeres körben mindenütt hallható lesz – tudtuk meg Nagy Sándortól. A polgári védelmi kirendeltség vezetője elmondta, Szentesen és környékén összesen 25 szirénájuk van, néhány darabot külterületen helyeztek el.

Csak 2 percig tart az 5 kilowattos sziréna felbőgetése, de 3,5 kilométeres körben mindenütt hallható lesz. Fotó: Tésik Attila

Csak 2 percig tart az 5 kilowattos sziréna felbőgetése, de 3,5 kilométeres körben mindenütt hallható lesz. Fotó: Tésik Attila
– Kíváncsiak vagyunk, hogyan fogadja a lakosság a hangpróbát, tudniillik a fiatalabb nemzedék soha életében nem hallotta ezeknek a szirénáknak a hangját – fogalmazott Balázs Gábor, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság veszélyhelyzet-kezelési osztályának megbízott vezetője. A szakember szerint komoly propagandamunka kell ahhoz, hogy az emberekben rögzüljön, mit kell tenni éles helyzetekben. A riadóknál elrendelt általános tennivalókról a www.szentes.hu honlapon is lehet olvasni.

Címkék#Szentes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!