Szentes és környéke

2014.12.10. 21:00

˝Megmentették az életemet˝

Csanytelek, Szentes - Mentő vitte kórházba a csanyteleki polgármestert, azonnal meg kellett műteni. Ma már jobban van. Forgó Henrik lapunkon keresztül üzen az érte aggódóknak és a politikának.

Bakos András

– 1981-ben vették észre a nyombélfekélyemet, tíz évig aktív volt, aztán nem – mondja [namelink name="Forgó Henrik"], Csanytelek polgármestere. – Most, november 4-én egy rosszullét miatt hívtam a mentőt. Azt hittem, tüdőgyulladásom van, de Szentesen, a belgyógyászaton kiderült, működő fekély miatt lettem rosszul. Át kellett vinni a sebészetre, megműtöttek. Komplikációk adódtak, ezért átkerültem az intenzív osztályra, ahol jó ideig kellett gyógyítani. Most már jobban vagyok. Köszönöm a sok érdeklődő, aggódó telefonhívást, SMS-t. A leveleimet ezután nézem meg, azért nem válaszoltam. Köszönet minden itt dolgozónak a lelkiismeretes munkáért, orvosoknak, ápolóknak, a menedzsmentnek, kiemelve a vérközpontot, amely nagyon fontos volt az én műtétemnél is.

Forgó Henrik azt mondta, tanulságos belülről nézni az egészségügy működését. Persze látja, miközben ott fekszik, hogy a feje fölött a mennyezet hámlik, festeni kellene. Ez azonban nem számít akkor, amikor az embernek megmentik az életét. – Most láttam igazán, mennyire fontos, hogy mi otthon évente három véradást szervezünk. Az én esetem is rávilágított arra, mennyire fontos, hogy Csongrád megye északi felében működik egy ilyen, összetett feladatok elvégzésére alkalmas kórház, hogy két elvégzendő művelet között nem kell a veszélyes állapotban lévő beteget harminc kilométerre utaztatni. Nem látok olyan logikus érvet, amely amellett szólna, hogy egy ilyen központot nem kell fejleszteni – mondta a polgármester.

Forgó Henrik lapunkon keresztül üzen az érte aggódóknak. Fotó: DM

Forgó Henrik lapunkon keresztül üzen az érte aggódóknak. Fotó: DM
Forgó ezzel arra utalt, hogy nemrégen úgy alakult, a már megnyert 2,5 milliárdos uniós pályázattól visszaléptek, és most nem kezdődik el a kórházi műtőtömb építése. – A város a maga erejéből mindent megtesz a kórház fejlesztése érdekében, de az intézmény fenntartója évek óta az állam. Szomorú, hogy a megnyert fejlesztési támogatás a fenntartó miatt elúszott – mondja [namelink name="Szirbik Imre"], Szentes polgármestere. – Közel 100 ezer ember, 30 település ellátásáról van szó, azon leszünk, hogy az új uniós fejlesztési ciklusban ez kiemelt program legyen.

– Nem kérdés, hogy a Dr. Bugyi István Kórházat fejleszteni kell, a pályázatról tárgyaltunk az államtitkárságon, és az derült ki, hogy a megadott határidőig már nem lehetett végrehajtani a projektet, felborította volna az uniós programok rendjét – nyilatkozta Farkas Sándor országgyűlési képviselő. – Ez a terv azonban napirenden marad, most pedig 600 millió forint jut az intézmény felszerelésének korszerűsítésére, ez új műszereket, új CT-t jelent. Ez is javítani fogja az ellátás színvonalát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!