Szentes és környéke

2009.11.15. 22:28

Megnyílt a szentesi műjégpálya

Szentes - A megye első, magánberuházásból épült műjégpályáját nyitották meg tegnap Szentesen. Az iskolások mától vehetik birtokba a jégcsarnokot, hamarosan a csongrádi diákok is ide járnak korizni.

Bíró Dániel

Több száz vendég jelenlétében nyitotta meg tegnap kapuit a szentesi műjégpálya. A jégcsarnok és a kiszolgálólétesítmények kialakítására mintegy 110 millió forintot fordított a Szentes Frigo Kft: a 600 négyzetméteres, később akár bővíthető, sátorszerkezettel fedett jégfelület mellé öltöző, jégbár és orvosi szoba is épült. A beruházás rekordgyorsasággal készült el. Arról is határozott a város képviselő-testülete, hogy az önkormányzati fenntartású iskolák diákjai számára 2009-re – közel 1 millió forint értékben – „jégidőt" vásárol. Hogy az egyházi iskolák tanulói is ízelítőt kapjanak, először közülük néhányan próbálhatták ki a pályát.

Évtizedes álmuk vált valóra a szentesieknek.  Fotó: Bíró Dániel

Évtizedes álmuk vált valóra a szentesieknek.
Fotó: Bíró Dániel

Avatóbeszédében ifj. Magyar József, a kft. ügyvezetője elárulta, azért Szentesen valósult meg ez a beruházás, mert családja szentesi, ő is ennek a városnak a szülötte, és a vállalkozásai is itt működnek, ráadásul az önkormányzat ugyancsak melléjük állt. Szirbik Imre polgármester üdvözölte, hogy lokálpatrióta befektetője van a településnek. Az ünnepségen jelen volt Bedő Tamás, Csongrád polgármestere, aki elmondta, már megkezdődtek a tárgyalások arról, hogy jövőre a csongrádi általános iskolások számára is vásárolnának időt a szentesi műjégpályán.

A tervek szerint a jövőben szeptembertől márciusig fogadná a korcsolyázókat a csarnok, ahol egy időben 50 fő tartózkodhat a jégen. Egy órára 350, 2 órára 650 forintba kerül egy felnőttjegy. Bérelni is lehet korcsolyát, illetve korcsolyaélező is működik az Attila úti pályán. Bővebb információ a létesítményről a szentesjegpalya.hu oldalon olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!