Szentes és környéke

2015.07.22. 22:47

Menekült nem lesz, ingyenstrand igen

– Nincs napirenden, hogy Szentesen helyeznének el menekülteket – szögezte le szerdai sajtótájékoztatóján a város polgármestere, Szirbik Imre.

Králik Emese

– Nincs napirenden, hogy Szentesen helyeznének el menekülteket – szögezte le szardai sajtótájékoztatóján a város polgármestere, Szirbik Imre. A rendkívüli tájékoztatót azért szervezték, hogy találgatások helyett tények kerüljenek be a helyi köztudatba. – A városi legenda gyökere talán az, hogy a katasztrófavédelem évente aktualizálja a váratlan helyzetekre szóló terveit. Összeállítják a befogadó objektumok listáját, ahová árvíz, hóvihar esetén nagyobb tömeget szállásolhatnak el, ez pedig közintézményekben lehetséges. Nem azért szemlézték tehát a volt Damjanich- és berekháti iskolát, mert ott menekülteket akarnának elhelyezni – szögezte le.

A megyei közgyűlés munkájáról és az ott végzett lobbitevékenységről elmondta: a területfejlesztésről, főként az operatív programokról zajlanak csaták, ezekből Szentes minél jobban szeretne kijönni. – Az anyag szerint a megye északi részén kevés a szálláshely, a fejlesztési javaslat mégis Mórahalom térségére szól. Az agrárfejlesztésekkel ugyanez a helyzet.

Szentes a kertészet központja, ám Mórahalom áll a koncepció középpontjában, ott lenne üzem akár olyan áron, hogy a makói hagymát is oda kellene vinni szárítani. A gazdaságfejlesztést sem úgy képzeljük el, hogy abból csak a szegedi körtöltés által ölelt térség plusz Hódmezővásárhely profitáljon – közölte.

Zajlik a strandon a múlt héten átadott új részlegek próbaüzeme, mondta a polgármester. Hogy minél többen kipróbálhassák, ma egész nap ingyenes a strandolás a szentesi lakcímkártyával rendelkezőknek: reggel háromnegyed nyolckor nyitják ki ünnepélyesen a megújult főbejáratot. A szabályozások miatt egyszerre 2500 ember tartózkodhat a strandon, a délutáni edzések idején a fedett uszodát nem használhatják majd a strandolók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!