Szentes és környéke

2019.07.11. 14:54

Miniszteri elismerés Móra Józsefnek

Fennállásának 25. évfordulója alkalmából tartott ünnepi gyűlést a Honvédség és Társadalom Baráti Körök Országos Szövetsége, az eseményen Benkő Ti­­bor honvédelmi miniszter a Honvédelemért kitüntető cím 2. fo­kozata elismerést adta át Móra Józsefnek.

Majzik Attila

A szövetség szentesi szervezetének elnöke a honvédelem érdekében végzett tevékenységéért, a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség ki­­­emelten fontos feladatainak megvalósításának támogatásáért vehette át a kitüntetést a mi­­nisztertől.


Az országos szövetség szentesi szervezete 1997-ben alakult, manapság az Árpád Szabadidős Sportklub egyik szakosztályaként működik.

Móra József Benkő Tibortól vehette át az elismerést. FOTÓ: TÓTH LÁSZLÓ

Móra József Benkő Tibortól vehette át az elismerést. FOTÓ: TÓTH LÁSZLÓ

– A rendszerváltozás után a hadsereg megújulása kapcsán szükség volt, hogy párbeszéd alakuljon ki a honvédség és a ci­­vil társadalom között, ezért jött létre a szövetség és helyi szervezetei. Nálunk a régi tiszti klub bázisán alakult meg ez a baráti kör, ami 24 taggal ma is működik – mesélte Móra József.


A szervezet nagyon aktív, többek között 2017-ben Szentesen szerveztek konferenciát az 1952-es cserebökényi katapultálás kapcsán, ami a magyar légierő első sikeres katapultálása volt, de a nevükhöz fűződik a NATO az iskolatáskában című program és a Pirity-emléktábla áthelyezése is, idén pedig a felújított első világháborús katonasírok átadásán dolgoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!