Szentes és környéke

2009.03.12. 21:23

Műhely is lesz a hajléktalanszállón

Szentes - A munkaképesség megőrzése érdekében varrószobát és barkácsműhelyt is kialakítanak a felújításra váró szentesi hajléktalanszállón, egy nyertes pályázatnak köszönhetően.

Bíró Dániel

A városnak közel 34 millió forint támogatást ítélt meg az eljáró hatóság, s így csupán a beruházási költség 6 százalékát kell fedeznie az önkormányzatnak. A foglalkoztatóhelyiségeken kívül a fejlesztés része még az épület fűtésének korszerűsítése, a nyílászárók és a padlóburkolat cseréje is. Motivációs csoportot is indítanak a szállón, szakemberek foglalkoznak majd a bentlakókkal.

Ternai Levente intézményvezetőtől tudjuk, jelenleg 50 főt lát el a szálló, ebből 20-an csak az éjjeli menedéket használják.

Bár hidegebb idő esetén többen is behúzódnak a Rákóczi utcai épületbe, egyelőre nem gondolkoznak azon, hogy bővítsék a kapacitást. A munkát úgy fogják időzíteni, hogy a szálló lakóit minél kevésbé zavarja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!