Szentes és környéke

2009.03.18. 21:18

Napházat építenének

Szentes - Napház építésére pályázik Szentes romániai testvérvárosával, Újszentessel – jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Szirbik Imre polgármester.

Munkatársunktól

Az együttműködés lényege, hogy olyan, megújuló energiákkal működtetett központot hozzanak létre mindkét településen, amely szemlélteti a kiaknázható természeti erőforrásokat. Ha a többfordulós pályázaton nyer a 3 millió eurós (közel 1 milliárd forintos) projekt, Szentesen, a postával szemben egy kétszintes üvegépület épülhet, amelynek földszintjén a régióban termelt termékeket mutatnák be, az emeleten pedig tanácskozóhelyiségeket alakítanának ki. A határon átnyúló együttműködési program három további elemét is ismertették a tájékoztatón.

Az egyik egy közösségfejlesztő program, amiben három szentesi iskola mellett egy újszentesi alapítvány venne részt. A másik, hogy a zsombolyai (Románia) és a szentesi kórház a sürgősségi ellátás fejlesztése érdekében közös szakmai továbbképzést indítana uniós forrásokból. A harmadik pályázat révén pedig Romániában az akut sebészeti ellátás fejlesztése valósulna meg, míg Szentesen a magas színvonalú traumatológiai és sebészeti hagyományokra alapozva a betegek rehabilitációs kezelése zajlana a kórházban a gyógyvíz és a gyógyászati eljárások segítségével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!