Szentes és környéke

2019.09.09. 16:02

Nem a mozis filmeket mutatják be a szentesi filmklubban

A magyar művek mellé a rendezőt is igyekeznek Szentesre csábítani, így volt már a filmklub vendége Jankovics Marcell és Bereményi Géza is.

M.A.

Tizenötödik szezonját kezdi meg a Szentes Városi Könyvtár filmklubja. Az ingyenes vetítéseket Karikó-Tóth Tibor, a Kiss Bálint Református Általános Iskola igazgatója szervezi, aki maga is nagy filmrajongó. – Gyerekkoromban a Magyar László tanár úr féle Filmmúzeum vetítéseire jártunk, később az Ifjúsági Házban működő Filmtékába, de a főiskola alatt is sok filmet néztem – mesélt a mozi szeretetéről a szervező.


A klub határozott célja, hogy olyan filmeket mutasson be, amik nem a fősodorba tartoznak, és a környék mozijaiban nem hozzáférhetők, de játsszák a nagy filmes iskolák rendezőinek filmjeit is. A kínálatban sok a külföldi alkotás, új-zélandi, thaiföldi, iráni, argentin, izlandi, indiai filmeket is láthattak a nézők. A magyar művek mellé a rendezőt is igyekeznek Szentesre csábítani, így volt már a filmklub vendége Jankovics Marcell és Bereményi Géza is.


– A kezdetektől fogva olyan filmeket szeretnék megmutatni, amik különlegesek, érdekes emberi sorsokkal, jelenségekkel foglalkoznak. A vetítések előtt van egy pár perces felvezetés, amiben háttérinformációkat, érdekességeket mondok el a filmről, a forgatásról, a vetítés végén pedig általában kialakul egy spontán beszélgetés a látottakról – mondta el Karikó-Tóth Tibor.


A filmklub kéthetente kedden jelentkezik vetítéssel, az első előadáson, szeptember 10-én, kedden 18 órától a Viszlát, Cristopher Robin című angol filmet láthatják a nézők a könyvtárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!