Szentes és környéke

2009.03.27. 21:34

Nem bővül Szentesen a fizetős parkolási zóna

Szentes - Még nem épülhet a Petőfi Szálló – hangzott el a szentesi képviselő-testület tegnapi ülésén. A városatyák félmillió forintot szavaztak meg rendőrségi robogók vásárlására, de a többség nem támogatta a fizetőparkoló-övezet bővítését.

Bíró Dániel

A megyei közgyűlés lényegében nem döntött, mert az nem döntés, hogy folytassuk a tárgyalást a szentesi középiskolák visszavételéről – vezette föl a szentesi képviselő-testület pénteki ülését [namelink name="Szirbik Imre"] polgármester. A napirend előtt Kálmán János arról kérdezte a polgármestert, hol tart a Petőfi Szálló felújítása, [namelink name="Kozák János"] pedig arról, valóban 15 millió forint támogatást nyújt-e a város a karate-világbajnokság szervezőinek. A polgármester elmondta, a tervek tervtanács előtt vannak, s mivel még nincs építési engedély, hitelszerződést sem kötött a beruházó a Petőfi Szálló ügyében. A karate-vb kapcsán hozzátette, jelentős marketingértéke van a rendezvénynek, az összeg felhasználását ellenőrzik, ugyanakkor a támogatás nem érinti a helyi sportélet támogatási keretét.

A rendőrségi beszámoló megtárgyalásakor Ollai Istvánné arra hívta föl a figyelmet, hogy a kiséri városrészben gyakoriak a besurranó lopások és egyéb bűncselekmények. A képviselő asszony azt kérte, hogy körzetébe több gyalogos járőrt küldjön a kapitányság. Ehhez többen csatlakoztak, Baranyi Imre pedig azt javasolta, hogy az önkormányzat vásároljon két robogót a rendőrségnek. Szakavatottként Földvári Nagy István emlékeztetett, néhány év alatt 20 fővel csökkent a szentesi állomány, az ő hiányuk érzékelhető az utcákon. Hornyik László arra panaszkodott, hogy a járőrök olykor gépkocsival is behajtanak a sétálóutcába. Balogh-Szabó Imre rendőrkapitány erre azt felelte, ő szégyelli magát, ha történt ilyen, ezért ki fogja vizsgálni a panaszt. A testület elfogadta a beszámolót, és a hivatal kasszájából félmillió forintot is megszavazott robogóvásárlásra.

A város és a kistérség „kulcsprojektjeiről" szóló előterjesztés vitája nem sokáig tartott, mert Horváth István indítványára levették napirendről az anyagot. A polémia viszont nem maradt el: a fizetőparkoló-övezet bővítésére készült javaslat megosztotta a városatyákat. Kozák János azt feszegette, miért csak a Klauzál utcai gyógyszertár dolgozói kapjanak kedvezményt? Rébeli Szabó Tamás már úgy fogalmazott: érdemes volt-e egyáltalán bevezetni ezt a rendszert, ha állandóan toldozni-foldozni kell? Több képviselő önkritikát várt a városvezetéstől, Móra József viszont azt emelte ki, hogy közlekedési szempontból számos pozitív hozadéka is volt a fizetősség bevezetésének. Mentességet javasolt az övezetben élőknek Bácskainé Fazekas Márta, de erre az volt a hivatali válasz: ehhez nincs elég megfelelő parkolóhely a városközpontban. A fizetős zóna kibővítésének ötlete végül nem kapta meg a szükséges támogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!