Szentes és környéke

2015.05.06. 21:36

Nem elég egy szép lány

Szentes - Sokan azt hiszik, elég, ha vesznek egy drága fényképezőgépet, meg rábeszélnek egy szép lányt, hogy álljon modellt. Na ettől még nem lesz aktfotó.

Králik Emese

– Sokan azt hiszik, elég, ha vesznek egy drága fényképezőgépet, meg rábeszélnek egy szép lányt, hogy álljon modellt. Na ettől még nem lesz aktfotó. Az ötletet, az eredetiséget keressük a képeken – magyarázta tegnap Szentesen az újvidéki fotóművész, [namelink name="Lennert Géza"]. Zsűrizni érkezett a Kurca-parti városba, a XVIII. Szentesi Aktfotó Biennále beérkezett alkotásait bírálta két fotóművész kollégájával, az esztergomi Balla Andrással és a kétbodonyi Barta Zsolt Péterrel.

Fotó: Králik Emese

Fotó: Králik Emese
– Igyekeztünk kerülni a régi, elcsépelt trükköket, ilyen például, ha az alkotó a fekete-fehér képen meghagy egyetlen apró színes részletet. Illetve azokat is, amelyeket már mások is számtalanszor megalkottak – hallottuk a zsűrizés során. Ahogy a képek fogytak, a viták egyre hosszabbak lettek, humor és szakmai érvek csaptak össze, némelyiket talán nem is vette volna jó néven egy-egy alkotó, ha fültanúja a polémiának. „Annyira azért ne legyen művészi, hogy a kutya is felforduljon tőle, a közönségnek is be kell tudni fogadni!" – hangzott el többek között. Azon, hogy a szentesi klubban alkotó, Kunszentmártonban élő [namelink name="Szaszkó Antal"] kollekciója legyen az első díjas, egy percig sem volt vita. Az ő különleges, alumíniumlemezre készített műveit több tucat másikkal együtt június 6-ától láthatja a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!