Szentes és környéke

2011.06.05. 22:59

Nemzetek randevúja Szentesen

Szentes - Nyolc testvérvárosból mintegy 300 külföldi vendég érkezett a hétvégén Szentesre.

Munkatársunktól

A három nap hosszabb távú hozadéka: a kapcsolatok elmélyülése, egy aláírt szerződés és a ligetet gyarapító emlékfák.

Az időjárás is a kegyeibe fogadta a testvérvárosok hetedikszer megrendezett kulturális fesztiválját. Már a pénteki ráhangolódás is remekül sikerült: szerte a városban bemutatkoztak a résztvevők, ízelítőt adva hazájuk hangulatából. Este gálaműsor szórakoztatta a közönséget a megyeházán. Szombaton írta alá Szentes, valamint a szerbiai Bácskatopolya, a romániai Újszentes, a lengyel Skierniewice és a német Sankt Augustin polgármestere azt az okiratot, amellyel – 5 ezer euró alaptőkével – létrehozták a gazdaságélénkítést szolgáló Starter alapítványt.

A szentesiek és a testvérvárosi delegációk népviseleteiket is bemutatták. Fotó: Králik Emese

A szentesiek és a testvérvárosi delegációk népviseleteiket is bemutatták.
Fotó: Králik Emese

A német város zenével is képviseltette magát, közös hangversenyt adott a helyi zeneiskola tanáraival. Az üdülőközpontban a messziről érkezett vendégek a gasztronómiai hagyományaikat mutatták be egymásnak. Tegnap a csaknem másfél évszázados Széchenyi-liget újabb értékekkel gyarapodott: a polgármesterek emlékfákat ültettek a fesztivál tiszteletére. A társadalmi szervezetek, klubok sem maradtak tétlenek, több színvonalas kísérőrendezvényt hirdettek a városban.

A kézműves termékek készítését is többen figyelték. Fotó: Králik Emese

A kézműves termékek készítését is többen figyelték.
Fotó: Králik Emese

A Szentesi Vendégszeretet Egyesület ezúttal a református nagytemplom tornyába invitálta a nézelődni vágyókat, a Tokácsli Galériában pedig a 16. Szentesi Aktfotó Biennálé díjait osztották ki. A Kossuth tér közel 50 vásározóval telt meg, kézműves termékeket és hűsítő ételt-italt kínáltak a fesztiváli forgatagban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!